Valaki mesélne a konténeres kamionozásról?
Kezdem unni a ponyvás kamionozást, és kipróbálnék valami újat, lehet jobban bejönne, úgy hallottam nem kell rögzíteni az árut stb... szóval egy új szakma lenne, de nem találtam semmit róla a neten. Valaki tudna mesélni róla? És esetleg hogy milyen cégeknél lenne érdemesebb próbálkozni állást találni?
Köszönöm
Az árut nem kell rögzítened, mert a konténerbe van pakolva, ez a lényege.
A konténerforgalom nagy része vízen és vasúton bonyolódik. közúton csak a házhozszállítás megy. Azt meg ugyanúgy csinálják általában, mint a ponyvások. Rááll a rámpára és rakodják hátulról. A kialakítás miatt ez lassabban megy, mint egy ponyvásnál, ráadásul általában 4-5 órás díjmentes rakodási időt szabnak ki a fuvarozók, azzal meg könnyen élnek a fel/lerakodási pontokon. Mivel nálunk (Gönyű és BILK kivételével) nincs komoly konténerterminál így a forgalom sem egetrengető.
Mint írtam, szűk piac.
Konténert nem éri meg közúton szállítani, kerüli mindenki, azért járnak zárt konténervonatok a német kikötőkbe.
Eseti, rendszertelen nagyobb távolságú közúti konténerfuvarok vannak inkább Európán belül
Fizetik ugyanúgy a rakodási időt?
Határátlépéseken nem kell vámoltatni (függ a tartalomtól)?
Pörgősebb vagy ugyanolyan mint a ponyvás meló?
Gondolom nem annyira pörgős mint a hűtős meló, ahol sietni kell az áru miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!