Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megvalósítható?

Szerintetek megvalósítható?

Figyelt kérdés

Van kint a fészerben egy 1000- es swift motorom, amit a télen több mindenre is fel szerettem volna használni.

Namost, itt a nyár, megjöttek a melegek. A lakásban sajnos nincs klíma, ezért az az ötletem támadódott, h felhasználhatnám a 1000- es seift motoromat egy klímakompresszor meghajtására.

Arra gondoltam, h a motort visszaszerelném a kasztniba, a ház oldalához járnák vele, a műszerfalat kivenném, amit felszerelnék a falra a lakásban, mintha egy split klima lenne. Tudjátok, a befúvók miatt. A klíma kompresszort hajtómű áttételeken át hajtanám meg, a hűtött levegőt pedig a kerti slaggal vezetném a házon bellüli műszerfalra a befúvókhoz.

Az külön tetelszene, mikor a meleg napon látom a szomszédot irigykedni, h nekem van a lakásban klima, mikor jönni találna az 1000- es swiftjévsl. Az lenne a kérdésem, szerintetek megvalósítható- e az ötletem, úgy, h a klímakomresszort még meg kéne vennem hozzá. A gáz nem akadály, van itthon freon gázom, azt tölteném az R-134A gáz helyett bele, tehát ezt a kóltséget meg tudnám spórolni.

2016. júl. 3. 16:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Roppant gazdaságos lenne az üzemeltetése. A hatásfokról nem is beszélve...

Természetesen megoldható, ugyan úgy, mint hogy berakod a fagyasztószekrényt a bejárati ajtóba, nyitva hagyod az ajtaját és élvezed, hogy jön belőle a hideg. Hűteni fog valamennyire, de nem gazdaságos.

2016. júl. 3. 16:17
 2/3 anonim válasza:
82%

Roppant költsèghatèkony megoldàsnak tűnik.

Szerintem megoldható.

2016. júl. 3. 16:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem még most szabadalmaztasd az ötleted mielőtt valaki ebből meggazdagszik! :DD viccet félre téve, szerintem feleslegesen baszakodsz vele, mert ha működne is az 1. válaszoló helyesen leírta. lófaszt ne érsz vele. inkább add el azt a motrot és ruházz be egy rendes klímára :)
2016. júl. 4. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!