Szerintetek megvalósítható?
Van kint a fészerben egy 1000- es swift motorom, amit a télen több mindenre is fel szerettem volna használni.
Namost, itt a nyár, megjöttek a melegek. A lakásban sajnos nincs klíma, ezért az az ötletem támadódott, h felhasználhatnám a 1000- es seift motoromat egy klímakompresszor meghajtására.
Arra gondoltam, h a motort visszaszerelném a kasztniba, a ház oldalához járnák vele, a műszerfalat kivenném, amit felszerelnék a falra a lakásban, mintha egy split klima lenne. Tudjátok, a befúvók miatt. A klíma kompresszort hajtómű áttételeken át hajtanám meg, a hűtött levegőt pedig a kerti slaggal vezetném a házon bellüli műszerfalra a befúvókhoz.
Az külön tetelszene, mikor a meleg napon látom a szomszédot irigykedni, h nekem van a lakásban klima, mikor jönni találna az 1000- es swiftjévsl. Az lenne a kérdésem, szerintetek megvalósítható- e az ötletem, úgy, h a klímakomresszort még meg kéne vennem hozzá. A gáz nem akadály, van itthon freon gázom, azt tölteném az R-134A gáz helyett bele, tehát ezt a kóltséget meg tudnám spórolni.
Roppant gazdaságos lenne az üzemeltetése. A hatásfokról nem is beszélve...
Természetesen megoldható, ugyan úgy, mint hogy berakod a fagyasztószekrényt a bejárati ajtóba, nyitva hagyod az ajtaját és élvezed, hogy jön belőle a hideg. Hűteni fog valamennyire, de nem gazdaságos.
Roppant költsèghatèkony megoldàsnak tűnik.
Szerintem megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!