Corsa D Z14XEP indításnál hangos zaj majd elhalkul. Mi lehet?
2008
z14xpet Corsa d 90le.
Hidegen mindig csinálja, viszont ugyancsak hidegen ha utána egyből leállítom majd újraindítom már nincs zaj.
melegen is, mikor állt az autó 15-20 percet akkor is hangosan indul.
Mondogatják nekem hogy ez normális, mert még az olaj nem jutott el a vezérműlánchoz ez okozhatja a hangot.
Egy másik Corsa D-ben is ami 1.2 volt annál is hallottam, ugyanúgy indult.
Nem hinném hogy ez ilyen. mert sztem nem normális. más autóban is ez a motor van, ott szépen indul.
Tehát indításnál hangos kerregő hang majd 2mp eltelik és tisztán halkan jár a motor.
Azt még hozzátenném hogy a hidegen járó motor valahogy nekem halkabb mint melegen (több 10-100km-t futás után)
50ezer km van benne, nem hinném hogy kopott volna bármi is (lánc, hidrotőke bármi)
most olvastam hogy az önindító/bendix "túlpörög". lehet ez?
itt egy vidi(nem saját de ugyan az a baja):
https://www.youtube.com/watch?v=7SWsmL9lgNc
bár itt azt írja hogy cserélt láncot. de könyörgöm cseréljek én is 50ekm után??
Ne nyugtasd magad azzal, hogy csak 50 ezer van benne, te is hallod hogy nem jó.
Meg van nyúlva az a lánc.
Helló.
Lehet már megoldódott ez a probléma, viszont a tapasztalataimat azt leírnám a további kiváncsiskodóknak.
Nemrég vettem én is egy 2007-es D Corsát, Benzin 1.2L motor.
Németországban is használtam egy hónapot és semmi baja nem volt, ahogy hazahoztam és olajat cseréltettem benne "szakszervízben" másnap reggel máris hallottam a külömbséget indításkor. 1-2 másodpercig élesebben csattogó hang.
Kis kutakodás után találtam egy értelmes magyarázatot: Valószínűleg gyenge minőségű olajszűrőt tettek bele, és ez nem tartja meg az olajat. Ugyanis az olajszűrőnek nem csak a szűrés a dolga.
Ha a vezérműlánc lenne, akkor az nem csak indításkor lenne zajos.
Holnap megyek és tetetek bele egy új szűrőt. Remélem elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!