VW Passat B6 TDI vagy Alfa Romeo 159 JTD szerintetek?
Alfa 159 SW-m van, 1.9 JTDm. Semmi pénzért nem cserélném el. :) 2008-as évjárat, még csak 181e km van benne, ami ugyebár dízelnél még egyáltalán nem sok. 2 millióból már tudsz venni, átírással és egy kis szervizzel pont megáll belőle.
Ez az első saját autóm, így nincs bónuszom a biztosítónál, így fizetek negyedévente 12.500 Ft-ot, amiben benne van a baleseti adó is. Éves szinten 26 ezer a teljesítményadó.
Fogyasztást tekintve általában 5.7-re jön ki vegyes használatban, városban kicsit több. Persze ez lábfüggő. :)
Nem egy versenyautó, az biztos, de azért van benne erő. Nekem elsőre fura volt a nagy turbó lyuk. 2000-es fordulatig elég komótosan gyorsul, szép egyenletesen, aztán ahogy eléri a fordulatot, megjön minden létező nyomaték, és beletol az ülésbe.
Nem annyira macerás műszakilag, mint a 156 vagy a 147, kevesebb gond van vele. Figyelni kell a részecskeszűrőre és az EGR szelepre, mert szeret mindegyik eltömődni, de ha hosszabb távokon is használva van, akkor nem lesz vele gond.
A futóműve elég feszes és kemény, érdemes elkerülni a gödröket, amúgy a kanyarokban egy élmény, nagyon jól tapad az úthoz. A kuplung szintén keményebb, mint más autóknál, eleinte fura is volt, elég erősen kellett taposni.
Ha Alfát veszel, megkapod vele a közösségi élményt is. Én a mai napig mosolygok, mikor jön szembe egy márkatárs, és villogtat, integet. :) A parkolóban melléd áll, hiába van máshol több üres hely. Ha valami baja lesz útközben az autónak, vagy defektet kapsz, biztos lehetsz benne, hogy ha arra jár egy Alfás, akkor meg fog állni segíteni.
Nos nekem egy 2007-es B6-osom van! Eddig még nem hagyott cserben, persze vannak hibái (pl.: rögzítő fék elektronika bontottan 1db: 30.000,) ! De amíg én évente olajra költök egy ismerősöm a az Alfa-jára már a gatyáját is ráköltötte! De ő is meg van elégedve az autójával. Hozzá kell tegyem amikor én vettem az enyémet a PD-elemekre még élő garancia volt. Ezt lelehet ellenőrizni a helyi márkakereskedőnél, márkaszerviznél.
Nekem ez a harmadik járgányom a VW konszerntől, de a 4. is Vokswagen lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!