Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan működik a kétütemű...

Hogyan működik a kétütemű egyhengeres motor? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Van egy 50 köbcentis kétütemű egyhengeres motorom. Üresben jár de húzni nem bír. A gyújtásnál lesz a gond, szerintem. Van ugye a gyújtás, azon belül a megszakító kalapács. Akkor robban a benzin a hengerben amikor van szikra, szikra meg akkor van amikor a kalapács által nincs rövidre zárva az áramkör - gondolom én. Na de itt nekem a bütykös tengely kétszer tolja szét a kalapács érintkezőit, mégpedig a dugattyú felső és alsó holtpontjánál. Az utóbbinál szerintem nem kéne. A kalapács érintkezőinél meg szikrázik mint állat miközben alapgázon megy a motor. Eldeformálódott volna a bütykös tengely vagy ez direkt ilyen? Mert a logika azt diktálná, hogy akkor robban keverék a hengerben amikor a dugattyú teljesen fent van, és akkor meg biztos nem amikor az alsó holtpontban...Vagy ez úgy van megoldva, hogy a kipufogó gázokat még egyszer berobbantja a gyorsabb távozás érdekében? Szeretném ezt megérteni, mert így be nem állítom az előgyújtást.

2016. jún. 27. 18:27
 1/5 anonim válasza:
A felső Holtpont előtt egy kicsivel kell szikráznia, amikor a dugattyú felfelé halad. Sűrít. Alsó Holtpontnál nem kell. Valamit nagyon eltekergettél.
2016. jún. 27. 18:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Kössz akkor mégis jóltudtam, hogy alsó holtpontnál nem kéne szikráznia, csak ahogy írtam a bütyköstengelyen kettő kiugrás van, aminek köszönhetően kétszer van szikra.
2016. jún. 27. 18:38
 3/5 anonim válasza:
Milyen moci? Simson?
2016. jún. 27. 18:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Jawa "Pionyír" , közben kiderült, hogy egy kicsit ferde főtengely, azért ad kéthelyen szikrát....
2016. jún. 27. 20:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Attól még működhetne. Viszont ha szikrázik a kalapács, akkor a kondenzátor nem látja el a feladatát, ami erősen rontja a gyújtószikra képzést.
2016. jún. 27. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!