A kis 4 ütemű 50-es robogók tényleg akár 1.5 liter körüli fogyasztással elgurulnak 100-at?
Igen. A szomszédasszony kapott ajándékba egy négyütemű segédmotort..gyönyörűen működött, és alig fogysztott.
A sógornak is szereztek egyet, az is hibátlan kismoci volt..
csak két liter fogyasztáskülönbséggel...a nő negyvennyolc kiló volt, és kulturáltan húzta a gázt...a sógor százhúsz kiló, és mindig nyélgázzal akart menni..
amúgy baromijó kismotorok..
Hát én 80 kiló vagyok,és dolgozni járni venném,mert 9 literes városi fogyasztásnál nem túl kedvező mindennap 30-35 km-t csak munkába járásra naponta ,heti 5 nap alatt csak munkába ~200km lenne,de úgy laza 350 körül termelek,termelünk egy héten (3-an használjuk) amihez elég lenne egy robogó is (nem 10 kilós krumpli zsákokért rohangálni,hanem ide-oda papírozni egyebek)...
Azért átlag havi 1300 km-en,120 vagy ~ 20 liter vagyis közel 40e vagy 4-5e ft üzemanyagköltség...
Oké,szezoncikk,de jót tudnánk spórolni...
A dízelautó meg nem megoldás ,mert 6 liter és 2 között is megint csak különbség lenne...
#4: Ekkora távolságnál már nem alternatíva a tömegközlekedés, még pesten sem.
Robogóval kb. negyede idő alatt érsz oda bárhova (ajtótól ajtóig számolj)
Nem véletlenül nincsenek tele a buszok pizzafutárokkal :D
Vegyetek egy robogót, de azért legyen meg a kocsi is, mert esőben életveszély motorozni. A hideg megfelelő öltözékkel kibírható.
Tényleg ennyit esznek, de nem túl fickósak. Szóval ne várd, hogy 60-al megy majd fel az emelkedőn, inkább 35-tel.
Ennyit menni egy 4t 50-essel nem szerencsés... Ha csak napi 5-10 km lenne, akkor OK, de erre már jobb egy 2t. Az már többet eszik(2,5-4 liter ha nincs tuningolva), + a 2T olaj.
Legjobb lenne egy 125 4t robogó, az elvan 3 körül, és nem kell olaj. A1 jogsi viszont kell.
Gondolkodtam kis fogyasztású "megbízható autón" ,de azért van különbség,oké 100e ft-ért egy 4 ütemű robogó,vagy ~ 350-ért egy Corsa szerű autó...
Ha elromlik valami a robogóban 1 havi megspórolt benzinből vígan megjavittatom és még maradt is ,míg a kocsinál valszeg pár havi...,nézegettem robogóhoz minden szinte forintos
7-es vagyok.
100-150 körül már autót is lehet. Egy 1,1 -es Renault 5 pl keveset fogyaszt, pici, és egyszerű. Bukni nem tudsz rajt, de mégis van tető a fejed felett. Költségei sem nagyobbak sokkal. Láncos motor, szóval vezérműszíj csere sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!