Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Családi autó kis fogyasztással...

Kopaszsas kérdése:

Családi autó kis fogyasztással?! (max.7 liter) + vélemények

Figyelt kérdés

Autóvásárlás előtt állunk, és valami olyan 2007 után gyártott autót keresünk, amibe lehet pakolni rendesen, de nem eszik sokat. Max 1,7 M forint értékben. Szerintetek milyen autó lenne ideális 5 főre, ami megfelel ezeknek? Benzinest gondoltunk, ha valakinek van tapasztalata, véleménye egy típusról, annak szervizelési igényéről, akkor írja le legyen szíves!

Köszönöm!

2014. júl. 22. 14:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%

Mi 1.350.000-ért vettünk annó a családi kis Citroen Xsara Picasso-nkat.

1.6 benzines, 90 lóerő.

Hatalmas csomag- és utastér, 5 személlyel is lazán elférünk és hosszabb utakra is bátran elindulunk vele.

135.000 km-rel vettük meg, most van benne 278ezer, és eddig a kötelezőket kellett csak cserélni.

Nagyon megbízható autó, én ezt javaslom neked, bár a külseje kicsit eltántoríthat :)

2014. júl. 22. 14:27
 2/15 anonim ***** válasza:

Ja, lemaradt, hogy 195/65 R15-ös gumikkal használjuk, átlagfogyasztás 6.4 Liter.

Mi sem hittünk a szemünknek először.

2014. júl. 22. 14:27
 3/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg egy egyterű benzines 5 fővel el fog menni 6,4 literrel. Így már nem is csodálkozom,ha olyat látok, hogy valamelyik dízel tulaj lefejti a saját tankjából, mert termeli a motor a gázolajat. :D

A spritmonitor szerint a 6.5-es átlagot a 90-es dízelek hozzák, ha egy ilyen 1240kilós autóba beültetsz 5 embert, az kizárt, hogy 6,4 litert egyen ( a 90 lovas benzinesek vegyes átlaga is majd 1.5 literrel több).

És akkor itt el is jutottunk a kérdéshez. Szerintem nem fogsz olyan benzines családi autót találni, ami beleesne a max 7 literes fogyasztásba, főleg ha 5 ember ül benne.

2014. júl. 22. 15:10
 4/15 anonim ***** válasza:

A 7 liter átlagban értendő, vagy városi max fogyasztásnak? Mert ha utóbbi akkor eléggé leszűkül a kör.

Én esetleg Astra H kombi, Focus kombi vonalon is nézelődnék. Előbbiről tudok nyilatkozni, 1.6 benzines motorral szerelt példányról. Átlagban nem nehéz elérni a 7 litert. Városban ilyen terheléssel csak nagyon óvatos jobb lábbal, de nem lehetetlen. Ha 2007 utáni akkor Z16XER motoros, ami változó szelepvezérlésű. Ebben már sok típushibát javítottak is a régebbi fix szelepvezérlésű és kicsit gyengébb Z16XEP-hez képest.

2014. júl. 22. 16:20
 5/15 anonim ***** válasza:
Nekem Fiat Doblo-m van, 1.9 JTD, dízeles, de megérte mert az átlagfogyasztása 5,5-6 liter között van. A 105 lovas motor pedig bőven elég. Sokat járunk a családdal Erdélybe, a hegyi utakat rendkívül könnyedén veszi. Kényelmes, stabil, erős szóval nagyon jó. Nekem az a véleményem, hogy egy dízeles autó sokkal jobb választás.
2014. júl. 22. 17:24
 6/15 A kérdező kommentje:

Átlagban értettem a 7 litert. Nagyrészt városon kívül használjuk amúgy.

Amit írtál, hogy a 2007 utániakban fejlettebb motor van, azt nem tudod pontosan, hogy honnan kezdődően?

2014. júl. 23. 10:14
 7/15 anonim ***** válasza:

2007-es Xsara picem 4 fővel 6.4 főúton. 1.6 benzin 109 Le.

Lábfüggő a dolog:)

mi lenne az ideális?

Bele kell ülni, ha lehet kipróbálni. Sokkal gyorsabban képet kapsz, mint így.

Én így vettem a picet. C-maxból úgy ugrottam ki a pic után, hogy azt hittem seggbe rúgtak :)

2014. júl. 23. 13:50
 8/15 anonim ***** válasza:

OKé, országúton 90-nel 4 személlyel ki lábban 6,5 liter. Na most ugyanez városban?

Mert ha átlagról beszélünk akkor általában a vegyes átlag szokott a téma lenni, nem az, hogy hol tudjuk a legkisebb fogyasztásra kihozni a kocsit.

Igaz, már a kérdező is írta, hogy városon kívül használnák, de ha ezt nem írja le és mondjuk nem így van? Te beajánlod neki a 6.4 litert, neki meg városba kijön 9,5-re, aztán fog köpködni, hogy milyen egy fostenger a Xsara Picasso, pedig ugye nem.. :D

2014. júl. 23. 18:59
 9/15 anonim ***** válasza:

Épp tegnap toltam egy bő 120 km-es utat, melyben volt 50 km körüli Miskolc, majd a maradék főúton, kisebb városkon, falvakon keresztül.

Fed comp szerint 6.6 l/100 km. Sehol nem száguldoztam, igaz egyedül voltam, meg némi cucc (olyan 150kg)

2014. júl. 24. 08:41
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, a picasso előtte is tetszett a nagy tér miatt, de hogy ilyen sok jót hallok róla lehet hogy az lesz :-)
2014. júl. 24. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!