Hova tűnik az olaj az autómból?
Figyelt kérdés
1300as Lada, kb 1 éve vásárroltam 1 öreg bácsitól, ő volt az első tulaja. 63ezer km van benne, szinte patika állapot. Mikor meg vettem le cseréltem benne az olajat, szűrőket, illetve a szelepfedél tömítést,mert ott kicsit ki nyomta az olajat, de nem volt vészes. Olajcserénél annyi olaj lett bele öntve, hogy a nívó pálcán a max jelzésig ért az olaj. Azóta többször néztem és fogy az olaj, de nem töltöttem utána. Most 1 év után és 1000km után az olaj a max és a min jelzés között van, kb felénél. Az autót nem sűrűn használom, de ha elő veszem 20 kmnél kevesebbet nem megyek vele. Nem boltba járni használom. Tipikus hétvégi autó. Az autó nem füstöl, hidegen se, melegen se, a kipufogó gáz szagán se érzik az olaj. Hűtővíz tiszta, abba sincs olaj. A garázsban sincs alatta 1 csepp olaj se. Az autóval amúgy nincs probléma. Könnyen indul, erő is van benne. Csak az olaj fogyás idegesít. Mi lehet a probléma? Válszokat előre is köszönöm!2016. jún. 26. 13:37
11/11 A kérdező kommentje:
Castrol magnatec 10w40-es olajat használok.
2016. júl. 9. 10:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!