Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Problémát okoz ha ki van...

Problémát okoz ha ki van szedve a pcv szelep az autómból?

Figyelt kérdés
nemrég vettem egy 1992-es évjáratú suzuki swiftet és ki van szedve a pcv-szelep és le van vakítva mind a két fele. A légszűrőházban nekem elég soknak is tűnik az olajos trutyi. Ahogy néztem most oda megy az összes kartergáz mert a szívócsonk felé le van vakítva.

2014. jún. 10. 22:22
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Igen, leginkabb azert mert nincs szabalyozva a vakuum a forgattyushazban, azaz eleg gyakran tulnyomas van benne a legkorinel kisebb nyomas helyett. Ezert tomitetlensegek lephetnek fel, leginkabb szimmeringek mellett, esetleg szelepfedelnel.

Ha le van dugozva akkor nem igazan ertem hogyan lehet olajos a legszurohaz, hiszen a ledugozott PCV-n keresztul nem tud a kartergaz atmenni a szivocso fele.

2014. jún. 11. 15:08
 2/2 A kérdező kommentje:

De tud menni ahogy kijön a karterből onnan kétfelé ágazik egyik fele a pcv szelepen keresztül az injektor alá megy a másik meg egy sima csővel a légszűrőházba.

Tegnap kipucoltam az EGR-szelepet is mivel az meg teljesen el volt kokszolódva azóta szebb az alapjárat viszont hidegen ha rálépek a gázra megtorpan az autó. Az meg érdekes hogy haveromnak rossz volt az EGR szelepe és 11litert-evett az autó az enyém még így is csak 6litert evett hogy nem működött az EGR meg a pcv sincs benne, pedig ezek állítólag megnövelik a fogyasztást.

2014. jún. 14. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!