Pityu423 kérdése:
Van egy 2004-es évjáratő ford fiestám a problémám az h valamiért lemerül az akkumulátor valami leszívja. Az aksi az teljesen zsír új, az autó nem jár sokat mert a forgalmija lejárt és vizsga előtt rendbe hoztuk az autó műszaki állapotát?
Figyelt kérdés
Multiméterrel már mértem h egyáltalán kap-e töltést az autó az eredmény 13,8V. Ez így jó? Ahogy olvastam sok helyen azt láttam h ez kevés mivel a fesz.Szabályzó által mindenképp 14,3-14,4V-t kéne mérnem. De ez még nem hiszem h magyarázat arra h az aku lemerül álló helyzetbe. Ki szerint mi lehet a gond/gondok?2016. jún. 25. 19:08
1/3 anonim válasza:
Szia!
Generátor csere...szerintem:(
2/3 anonim válasza:
ha nem jársz vele sokat (ritkán és azt is rövid távokon), akkor simán lemerül az aksi az állásban is (főleg, ha van például riasztó, ami szívja).
Ilyenkor az történik, hogy az indítás több áramot vesz ki az aksiból, mint amit visszatölt (pl ilyen 2-3km-es utak).
3/3 anonim válasza:
Az elsőre ne hallgass, 13,8V és 14,5V közt teljesen jó a töltés. A nem jár sokat az mit takar pontosan? Azért heti egyszer legalább illene beindítani, vagy tölteni az akksiját, ha nagyon nincs használva. Ha ezek ellenére is lemerül, akkor próbáld meg azt, hogy az akksi sarut leveszed a következő indításig, hogy úgy lemerül-e. Ha nem, akkor az autóban valami fogyasztó szívja le az akkut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!