Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hogyan kezelitek, amikor...

Ti hogyan kezelitek, amikor mások beleszólnak a vezetésetekbe? Titeket is borzasztóan dühít?

Figyelt kérdés
A vezetés ugyanolyan mint a férfiak körében a labdarúgás. Mindenki azt hiszi hogy ért hozzá, sőt hogy ő ért hozzá a legeslegjobban, és aki már nem úgy csinálja mint ő, az már nem is tud rendesen vezetni.. Gyakran van az hogy én fuvarozom a haverjaimat, osztálytársaimat, családtagjaimat stb.. Gyakran megjegyzik hogy milyen ügyesen vezetek, de akadnak károgók is bőven. Itt most nem arról van szó hogy konkrétan azt mondják hogy rosszul vezetek vagy hogy figyelmetlen lennék, hanem hogy folyton okoskodnak hogy miért nem így, és miért úgy csináltad? Pl: Beszólnak hogy este miért nem megyek gyorsabban a 30-as táblánál (holott így is 50-el megyek) , mert hogy nincs ott senki és úgysem mérnek már este.. Nem értik meg hogy nem azért kell lassabban menni egy adott útszakaszon mert hogy majd a rendőr elkap, hanem azért mert balesetveszélyes lehet ha mondjuk a kanyarodó utat nem látod be teljesen, és hirtelen eléd ugrik egy biciklis.. Vagy hogy miért megyek hosszabb úton A -> B-be, és nem értik meg hogy azért mert hamarabb érek oda az adott helyre, mert nincsen arra egy darab lámpa sem. De sokszor egyébként meg csak szimplán szeretnék kocsikázni egy kicsit. Számomra a vezetés egy szórakozási forma, és habár igyekszem környezettakarékosabban élni, tehát nem megyek mindenhová kocsival, feleslegesen nem állok ki és nem kezdem el pazarolni a benzint, hogy megtegyek 10 kört a városban, csak úgy. De ha egyszer beülök és elindulok valahová, szeretek kicsit autókázni is, amellett hogy teljesítem az eredeti célomat. Én tudom magamról hogy "jól" vezetek, olyanok támasztanak ebben alá, akik már 10-20-30 vagy több éve rendelkeznek jogosítvánnyal, és nem olyanok kik velem hasonlóan, 1-2 éve szerezték meg. Na persze nem vagyok idióta tudom hogy még szinte semmi rutinom nincsen és tőlem számtalan sokkal jobb sofőr van, de legalább van összehasonlítási alapom. A károgóim legnagyobb része görcsösen kapaszkodik a kormányba és unalmasan vezet. Mégsem jegyzem meg neki, mivel tudom hogy engem is mennyire idegesít. Meg nem tudom veletek hogy van, de ha 5-en ülünk a kocsiban, és mindenki azt figyeli hogyan vetetsz, az embert előbb-utóbb ez hibára készteti. Egyből nem tud felszabadultan, gátlástalanul vezetni. Persze azért ez nagyon nincsen mindig így, a családomat, testvérem haverjait, barátnőmet és az ő barátnőit, barátaimnak a nagyobb részével szívesen utazom együtt. De ugye mindenkinek vannak okoskodó haverjai, akikkel egyébként nagyon jól kijön, de ilyenkor legszívesebben kivágná őket az autóból. De azon nevetek a legjobban magamban hogy sokan csak egyszerű hétvégi sofőrök, akik a városban közlekednek csak. Nem adják oda nekik az autót sokszor, nem engedik őket még a főúton sem közlekedni egyedül.. Én meg már egyedül megtettem több ezer kilométert az autópályán, a legtöbb szomszédos országba vezettem már át gond nélkül, havi szinten is elég sok km-t teszek meg. Így kicsit humoros számomra, amikor olyan kezdnek el kioktatni, akik kicsit sem konyítanak a műszaki dolgokhoz de még tankolni sem tudnak :D Persze az ő véleményüket semmibe veszem, de hát akkor is zavaró, mikor tudom hogy nincsen igazuk. Bocsi hogy hosszúra sikeredett, de úgy érzem ki kellett adnom magamból. Aki válaszol a kérdésemre, annak előre is nagyon szépen megköszönöm.

2016. jún. 24. 11:07
1 2
 11/16 Koaxk Ábel ***** válasza:

Amit leírtál az tök korrekt, de máskor kérlek kicsit tedd emészthetőbbé amit írsz, mert így tömören az életkedvem is elmegy attól, hogy egy regényt olvassak!

Ha néha entert nyomsz és tagolod a mondandód a hosszú szöveg sem fárasztó!

Ez volt az offtopic része!

Egy tapasztalati megfigyelés, véletlenül amikor savaznak a spanok nem ülnek ott csajok?

Mert ez tipikus, hogy a csajok előtt én mekkora menő vagyok, hogy a havernak bár van kocsija nekem nincs, de én viszont nagyon tudom, hogy kéne ezt csinálni

2016. jún. 24. 15:06
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekem nem szoktak beleszólni, mert azokat hamar leépítem. De azt is marhára rühellem, amikor viszek valakit, és az a forgalom többi résztvevőjét kritizálja; nézd, mit csinál ez a marha, öcsi, nem látsz a szemedtől, stb.

Egyébként első válaszoló hozzászólása kapcsán eszembe jutott, hogy 38 éve (még a ROTEX szalag idejében) olvastam egy kocsiban:

Ebea kocsiba szép lehec de okos nem!

2016. jún. 24. 16:08
 13/16 A kérdező kommentje:
Na igen, az is baromira idegesítő aki a közlekedés többi résztvevőjét rágalmazza. Na meg aki kommentálja a saját vezetését..
2016. jún. 24. 16:39
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak anyám szól bele mindig, ráadásul valamiért úgy állít be mások előtt, hogy idiótán vezetek. Nem vagyok egy Schumacher, de rajta kívül mindenki, és az én belátásom szerint is jól vezetek. Mindig ordít és kapaszkodik, hogy fékezzek, már 50 méterrel az utca vége előtt, amikor megyünk gyök kettővel. Húzza a száját meg megy az "úristen mit csinálsz" amikor elmegyek két kocsi között, csak azért, mert ő nem mert volna. Amikor "lefogod padkázni", de van még vagy 15 centi a kerék és padka között, csak ő nem érzi... Ő az, aki 30-as táblánál megy 22-vel, szigorúan 4-esben. Ha persze én szólok rá, hogy nem ártana visszaváltani, mert azért nem 800as fordulaton kellene kocsikázni, akkor nyilván én vagyok lecseszve, hogy ne tudjam jobban, "ő már 20 éve vezet". Aki akkor is leállítja a motort, ha csak helyet cserélünk, mondván "ne fogyjon a benzin". Aki télen -10 fokban beindítás után már 5 másodperccel el is indul. De hát ő 20 éve vezet...
2016. jún. 24. 17:09
 15/16 anonim ***** válasza:

A leírás alapján teljesen igazad van, a károgókkal ne foglalkozz.

Nos, nekem csak motorra van jogsim és nem viszek utast (ha mégis, akkor iszonyú rutintalanságom és a motorom súlyának s dinamikájának, súlypontjának, akárminek a megváltozása miatt az utas kapaszkodik és imádkozik, nem dumál. plusz én is el vagyok foglalva). Együttmotorozni szoktam a párommal, de akkor is inkább én szólok be, olyan esetekben, amikor egy kevésbé toleráns s nem hipermiler már egy életre nem állna vele szóba :)

Autóban OK. Sok sztorit hallottam már beszólós utasokról s nekem elég jó az igazságérzetem, empátiám, a hisztérikus utasok pedig nyilván veszélyesek is, azt főleg értem... Eszembe se jut beleszólni a dolgokba. Néha megkérdezem, hogy mennyivel megyünk, mert érdekel s én nem látom az anyósülésről.

Amúgyis hasonló stílusúak vagyunk, ez azért segít, de minden normális vezetőt elviselnék, akár tempósan és dinamikusan megy, akár kihalt országúton 45-tel, autópályán 80-nal.

Bár vannak vezetők, akiket nehéz elviselni, de normális ember azoknak is értelmesen s óvatosan szól, ha úgy ítéli meg, hogy tanácsra van szükségük.

Kezdőként főleg nem tudom, mit kell dumálni. Én azokról a témákról szoktam inkább kifejteni a véleményem, amiben azért van tapasztalatom, tudásom. A vezetésben is van, ami nem az én asztalom s van, amihez a többségnél jobban értek (fogyasztásra optimalizálás. ahhoz is annyira ért mindenki, miközben fogalma sincs az alaptechnikákról, amiket minden hipermiler fórumon kb. mindenki alkalmaz, s aki nem, az is tud róla, csak az ő járművén az pont nem ér semmit).

2016. jún. 24. 20:07
 16/16 anonim ***** válasza:

A vita, és a belepofázás tételes megcáfolása helyett egy nagyon halk, nagyon határozott kérdést teszek fel:

"-Akarsz inkább busszal menni? Igen vagy nem? Az ettől a két szótól eltérő válasz azt fogja jelenteni, hogy igen, úgyhogy kezdek keresni egy megállót..."

Hatni szokott. AzZ meg engem nem zavar, hogy a bent rekedt dumától kiütései lesznek, így járt...

2016. jún. 24. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!