Átmentem egy piroson nem akartam befékezni a sárgánál mert jöttek mögöttem, mennyi a büntetés ha lekaptak?
"Legközelebb a zebrán mész bele az óvodás csoportba, mert van valaki mögötted?"
Most ne óvodás csoportot képzeljünk el, mert ott tényleg meg kell állni. De sokszor a zebránál is érdemes megfontolni, hogy satuzunk, hogy a másik tuti nekünk jöjjön, vagy nem engedjük át a gyalogost.
A mögöttes forgalom is igen csak befolyásoló tud lenni, sokan nem értik meg, hogy ha nem tartanak féktávot akkor az igen is el vonja a figyelmet annál aki előtte halad...
Nem régiben történt velem az, hogy egy motoros jött sokáig mögöttem, több lámpánál meg kellett állni, néha éreztem, hogy az 1. kereke megérintette a kocsi lökhárítóját, annyira nem tartott távot. Az ,,utunk" vége az lett, hogy elértünk mind2en egy körforgalmat ahova egy anyuka be rollerezett (szó szerint, rolerrel voltak) mellettem a lányával, én hajtottam ki a körforgalomból míg ők egy kihajtóval tovább mentek, de a motoros mögöttem annyira el vonta a figyelmemet azzal, hogy nem tartott féktávot, hogy nem tudtam mit tegyek, ugyanis a körforgalomban beértem a rollereseket és megelőztem őket szabálytalanul aminek majdnem az lett a vége, hogy alám gurultak...
Később átgondolván rájöttem, hogy meg kellett volna várni a rollereseket és mikor az ő tempójukban elérem a kihajtási lehetőségem akkor kimenni, nem előzgetni körforgalomban, de ezt nem tehettem meg mert 1. elvonták a figyelmem hátulról, 2. ha lelassulok könnyen belém szaladt volna a motoros. Ráadásul korábban autópályán jöttek már belőlem hátulról ezért azóta jobban félek a mögöttem haladoktól.
Ezért nagyon nagyon fontos a FÉKTÁV vagy KÖVETÉSI TÁVOLSÁG!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!