Milyen új (! ) autót vennél 6-7 millió Ft körül?
Az értelmes válaszokat köszönöm.
A mostani 11 éves autómat szeretném lecserélni. Nagy autó, kombi nem kell, inkább valami 5 ajtós. Mivel napi 200km-t közlekedek autópályán, inkább dízel motorral érdekelne.
A K Astra Innovation csomaggal (led-mátrix fényszóró, érintőképernyő, stb...) milyen lenne? Ilyet nézegettem most, vezettem is és tulajdonképpen tetszik. Méretre teljesen elég lenne.
De nem zárkózom el más típustól sem, egyelőre még nagyon a csak nézelődés fázisában tartok.
Most megint én leszek a hülye, de mi értelme van 6-7 millióért új Astra-t venni?
Nem az Astra-val van a bajom, de megveszed 7 millióért az Astra-t, ahogy szokták mondani te fingsz bele először, ez biztos nagy élmény, de ezt az autót újszerű szinte szalon állapotban 1 vagy max 2 éves korában minimum 1 millával olcsóbban megkapod használtan. Megér ennyit az új felár?
Nem vagyok egy olcsó jános, de ilyen árkategóriában totál értelmetlennek látom az új autót.
Mert erre az árkategóriára van pénzem. Nem vagyok egy nagy "autó-búza", ezért ez az az összeg, amit nem sajnálok egy új autóra.
Ennél többem nincs rá. (Ha lenne, se biztos, hogy tizen milliókat autóra költenék.) Kevesebből, meg kijönne egy Dacia, Lada Granta, vagy valami másból a legfapadosabb alap típus. Köszönöm, de azt nem kérem. A használt autó meg egyrészt elég nagy lutri, másrészt minden kompromisszumos benne. Csak az van benne, csak olyan színű, stb ami az első tulajnak épp tetszett, vagy amire volt pénze.
2005-ben is új autót vettem, egyébként szintén egy Astrát, akkor 7,95 millióért. És abszolút megérte az árát. Az én ízlésemnek, kényelmemnek lett konfigurálva, gond nélkül kiszolgált 11 évig, nem kellett azon filózni, hogy vajon mért adják el, nem kellett mindent ötvenszer megnézni rajta, keresni hogy hol a rejtett hiba, végigmérni rétegvastagság mérővel, hogy hol volt rommá törve, ide-oda utazgatni, vadászni a használt kocsikat, és a tulajok/kereskdők arcizmainak rándulását se kellett vizslatnom, hogy most épp akkor is hazudik-e amikor krdez, vagy sem. Csak besétáltam a szalonba és megrendeltem. Igen, a kényelemnek, annak, hogy én választhatok ki mindent az autóban és a nyugodt alvásnak megvan ez a felára. Aki ezt nem tudja elfogadni és nagyon árérzékeny, az ne vegyen új autót. Ezt én is belátom. Nem egy-két évre keresek autót, hogy ha mégse jön be, valami hibája van, akkor majd én is keresek egy balekot és jó pénzért rásózom. Legalább újabb 10-15 évre tervezek. Nekem a mostani is megérte és ezért most is hasonlóan gondolom. :)
Ha így nézzük megértem amit mondasz, én nem árérzékenységből írtam amit írtam, inkább arra próbáltam utalni, hogy számomra ár/érték arányban irreálisan drágább egy új autó egy újszerű autóhoz képest.
Valóban a használtautó lutribb, de nem egy 1 éves autónál, elég nagy tehetség kell ahhoz ha valaki egy 1 éves kocsit olyan szintre hoz, hogy abba igazán komoly rizikó legyen. Biztos van ilyen, de nem ez az általános.
Egy 5-10-15 éves autónál már valóban rengeteg rizikó van ilyen téren, nem is próbáltam rád beszélni "öreg" kocsikat!
Amúgy az árkategóriába sem szándékoztam belekötni, bőven elég ennyiért autót venni, és alapvetően az Astra is egy jó kocsi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!