Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom újra forgalomba...

Tomdee kérdése:

Hogyan tudom újra forgalomba helyezni a motorom? Nincs rendszám/forgalmi.

Figyelt kérdés
Van egy nagyon jó állapotban lévő 250-es motor amit kár lenne veszni hagyni, főleg hogy ajándékba kaptam. Az előző tulaj, azaz akitől kaptam anno kivonatta a forgalomból és leadta a forgalmit/rendszámot. Innen valahogy vissza lehet még hozni az életbe a motort? Azt tudom hogy ha meg lenne a forgalmi viszonylag könnyű dolgom lenne, de így? Mi lenne a folyamat lépésről lépésre?
2016. jún. 14. 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha ez így van, és ő volt az utolsó bejegyzett tulajdonos, akkor írjatok szerződést, lehetőleg adásvételit, akár 100 Ft-ról. Az adásvételivel elsétálsz az okmányirodába, és kiváltod a műszaki adatlapját a gépnek (Persze akkor ha benne van a nyilvántartásban), az adatlappal levizsgáztatod, és a vizsgalapra kiadják az új rendszámot. No persze a szerzési illetéket a forgalmi és a törzskönyv árát is ki kell fizetni.

Amit írtam az a jó eset. Rosszabb esetben sose tudod visszaállítani...

2016. jún. 14. 21:45
 2/7 anonim ***** válasza:

A legjobb az lenne ha az előző tulaj oda tudná adni a forgalmi engedélyt is. na meg ahogy az első válaszoló írta, adásvételit kell kötni.

Aztán biztosítás kötés, eredetiség vizsga, nkh vizsga, okmányiroda...

2016. jún. 15. 08:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs már nála a forgalmi mert azt is leadta. Közben telefonálgattam jó sokat és kiderült nem lehetetlen. Először kérünk az KEKKH-tól hivatalos forgalmi/törzskönyv másolatot vagy ezt helyettesítő hivatalos okiratot amivel bizonyítani tudom hogy a legutolsó bejegyzett tulajdonos ugyan az, mint akitől a motort "veszem". Innentől pedig ugyan az a menet mintha ki lenne vonva a forgalomból de meglenne a régi forgalmi.
2016. jún. 15. 21:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Amiről írsz, azt nevezik műszaki adatlapnak, amit én is írtam az első válaszban...
2016. jún. 16. 07:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam a műszaki adatlapot a műszaki/eredet vizsgálat után adják, mivel a forgalmiba nem jegyezhető be a műszaki (révén hogy nincs vagy érvénytelen) így csak egy műszaki adatlapot adnak. De ezek szerint rosszul tudtam és ezt a műszaki adatlapot kell kérnem a KEKKH-tól?
2016. jún. 17. 10:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy elírtam és járműkísérő lap, de a lényeg, hogy a jogos tulajdonos tudja kiváltani az okmányirodában.
2016. jún. 17. 17:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Öröm és boldogság, megvan a forgalmi, sőtt forgalomban is van csak a műszaki járt le.... Így egy kicsit könnyebb dolgom lesz.
2016. jún. 22. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!