Simson hiba? Mi lehet a hiba?
Figyelt kérdés
Sziasztok ! Volt egy 3 sebességes fa blokkos simson schwalbim.Anyagi okok miatt el kellett adni.Bántam,és hónapokig láttam egy pasit az utcánkban menni reggel,és este egy simson schwalbival.Vágyódtam utána.Lassan egy hónapja sikerült egyet vennünk.A festés ráfért,és a takaritás.Most,hogy le lett takaritva,és festve úgy megyek vele,hogy sehogy. :-/ Először megyen kb:10métert amig az utcából ki fordulok,aztán kapcsoltam feljebb vette a kettest,de hármasban belassúlt.Aztán már a 2.ban sem akart menni...Igy lekapcsoltam 1esbe.De egyesben sem lehetett kihúzatni utána....Induláskor van ereje,de elszáll,és belassúl....de hogy miért ? A benzinszint jó.Apu szokta szerelni,csak ő mozgássérült igy minden szétszedést át kell gondolnunk.Ezért is irok ide hogy hátha valaki beletalálna a hibába,és csak egyszer kellene újra szét szednünk,és jó lenne.2016. jún. 14. 14:55
1/7 A kérdező kommentje:
IFA blokkos
2016. jún. 14. 14:57
2/7 A kérdező kommentje:
Amikor megvettük a kipufogó felfogatásánál volt gond,ezért hangos volt.Javasolta egy falubelink,hogy legyen egy toldalék vásárolva hozzá.Azt fel csavartuk a blokkra,és arra rá a kipufogó végét.A fúvókák is tiszták.
2016. jún. 14. 15:17
3/7 anonim válasza:
Karburátor gond lehet, nem könnyű innen megmondani hogy pontosan mi. Talán még főtengelyszimering hiba lehet. Fene se tudja...
4/7 anonim válasza:
Igen, így látatlanban sajnos nehéz bármit is mondani.
Belassulás, leállás után mennyi idő múlva lehet újra indítani?
Lehet hogy a benzin utánfolyása akadályozott. Végig kellene ellenőrizni a tüzelőanyag rendszert. Onnan hogy tanksapka szuszogó nyílás tiszta-e, tank tiszta, benzincsap átenged rendesen, tűszelep átenged, benzinszint a karburátorban rendben van-e.
Légszűrő tiszta-e.
Szív-e valahol fals levegőt (pl. porlasztó csonknál)
Kipufogó nincs-e eltömődve, elkokszolódva.
Ezek az egyszerűbb lépések. Ha nem oldódik meg, akkor esélyes hogy szét kellene szedni, szimeringeket, csapágyakat cserélni...
5/7 A kérdező kommentje:
belassul,de nem áll le...nem kell újra inditani.Az egyesnek a fele erejével megyen.Tehát nem lehet teljesen egyesben kihúzatni.Pont most beszéltem apuval ő is arra gondolt,hogy talán a tűszelep,és soká pótlódik az üzemanyag.Most lesepertem a járdát,és újra szétszedjük.Ami a tűszelepben van fúvóka azt apu nem tudta előző alkalommal kivenni.
2016. jún. 14. 16:13
6/7 A kérdező kommentje:
Meglett a hiba.A kipufogó elvan dugulva.
2016. jún. 18. 18:50
7/7 anonim válasza:
Szuper!
Örülök hogy sikerült kinyomozni!
Bizony a kipufogó is tud csuda dolgokat művelni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!