Shell Nitro+ diesel. Megéri?
Lehet persze. Én nagyrészt ilyet szoktam tankolni. Azt vettem észre, hogy sokkal halkabb, szebb tőle az alapjárat. Nem kerreg olyan keményen.
Mást nem igazán vettem észre. Anyagilag hogy megéri-e azt nem tudom. Fogyasztásban egy nagyon minimális különbség van, de max 1-2 deci. De nekem ezen a 35Ft-on már nem múlik.
Havi 500km-t használom a kocsit szóval azt hiszem belefér az a pár 100 Ft különbség. :D
Köszi a válaszokat. :)
Igen, nem nagy plusz költség. Egy teljes tanknál kb 1500Ft. Nekem az már nem oszt nem szoroz ha úgy is 20.000 körül hagyok a kúton.
Én havi 2000-2500km-t megyek, főleg autópályán. Megkapja mindig a prémium gázolajat. Szerencsére nem kenyérre hiányzik az az 1500Ft.
Ezek szerint másnak is halkabb a Nitro+ diesellel. Szoktam OMV-nél is MaxxMotion Dieselt tankolni. Pár forinttal több afelára a Shell prémiumhoz képest. Ezzel egyértelműen mérhető, hogy pár decivel kevesebbet fogyaszt az autó. Motorerőben gyorsulásban egyikkel se veszek észre számottevő különbséget. Igaz, hogy én legtöbbször berakom a tempomatot 130-nál és egyenletes sebességgel megyek órákat. Nem igazán szoktam padlógázzal, határterhelésen gyorsulgatni.
Mol-t én is próbáltam párszor, brutális túlfogyasztásom lett, ugyan azon az útvonalon, ugyan olyan vezetési stílus mellett. Úgyhogy az nem igazán jött be nekem.
De mind közül mégis a Shell tetszik a legjobban. Igaz hogy nem fogyaszt vele olyan jól mint az OMV MaxxMotionnel, de nem is csattog olyan traktorosan tőle a motor. Sokkal selymesebb, puhább, halkabb a motor járása.
Prémium üzemanyagot minden prémium autóba! ;)
A többi meg a választás szabadsága.
Nem arról van itt szó, hogy jobb-e a prémium üzemanyag, ami nem kérdés. Csak arról kinek mennyire éri meg.
Nyugati határszélen kívül, ahol az OMV nem csak prémiumból árul sajátot, jobb üzemanyagokból csak a prémium nem MOL-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!