Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Shell Nitro+ diesel. Megéri?

Shell Nitro+ diesel. Megéri?

Figyelt kérdés
Sima Skoda Roomster TDI-be lehet tankolni ugyan úgy mint egy normál dízelt?
2016. jún. 7. 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet persze. Én nagyrészt ilyet szoktam tankolni. Azt vettem észre, hogy sokkal halkabb, szebb tőle az alapjárat. Nem kerreg olyan keményen.

Mást nem igazán vettem észre. Anyagilag hogy megéri-e azt nem tudom. Fogyasztásban egy nagyon minimális különbség van, de max 1-2 deci. De nekem ezen a 35Ft-on már nem múlik.

2016. jún. 7. 18:58
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Én dízelbe molnál szoktam tankolni sima normál dízelt. Én évente egyszer szoktam minőségi dízelt tankolni, annyi nekem anyagilag bele szokott férni. Tavaly OMV-nél tankoltam, számomra az az igazi, idén 1 hónapja hosszas mol kúton tankolt gázolaj után szinte üres tankba tankoltam Shell Nitro+ diesel-t és a különbség pár méter táv megtétele után halkabb lett a motor, és finomabb volt az alapjárat, meg picivel jobban gyorsult, és menet közben is lakott területen kívül is szépen muzsikált. Fogyasztás szempontjából különbség nincs, ez nagy duma amit sok helyen állítanak, de néha jót tesz prémium anyag a motornak egyébként. Hosszabb utakra jobban érdemes ilyet tankolni én azt mondom, de igazán különbséget nem vettem észre amire azt mondanám hogy akkor csak ilyet tankoljak. Anyagilag persze költségesebb de aki 1-2 évente tud erre áldozni teli tankkal az sosem baj.
2016. jún. 7. 19:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Havi 500km-t használom a kocsit szóval azt hiszem belefér az a pár 100 Ft különbség. :D

Köszi a válaszokat. :)

2016. jún. 7. 19:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nem nagy plusz költség. Egy teljes tanknál kb 1500Ft. Nekem az már nem oszt nem szoroz ha úgy is 20.000 körül hagyok a kúton.

Én havi 2000-2500km-t megyek, főleg autópályán. Megkapja mindig a prémium gázolajat. Szerencsére nem kenyérre hiányzik az az 1500Ft.

Ezek szerint másnak is halkabb a Nitro+ diesellel. Szoktam OMV-nél is MaxxMotion Dieselt tankolni. Pár forinttal több afelára a Shell prémiumhoz képest. Ezzel egyértelműen mérhető, hogy pár decivel kevesebbet fogyaszt az autó. Motorerőben gyorsulásban egyikkel se veszek észre számottevő különbséget. Igaz, hogy én legtöbbször berakom a tempomatot 130-nál és egyenletes sebességgel megyek órákat. Nem igazán szoktam padlógázzal, határterhelésen gyorsulgatni.

Mol-t én is próbáltam párszor, brutális túlfogyasztásom lett, ugyan azon az útvonalon, ugyan olyan vezetési stílus mellett. Úgyhogy az nem igazán jött be nekem.

De mind közül mégis a Shell tetszik a legjobban. Igaz hogy nem fogyaszt vele olyan jól mint az OMV MaxxMotionnel, de nem is csattog olyan traktorosan tőle a motor. Sokkal selymesebb, puhább, halkabb a motor járása.

2016. jún. 7. 20:37
 5/5 BiTOPro97 ***** válasza:

Prémium üzemanyagot minden prémium autóba! ;)

A többi meg a választás szabadsága.

Nem arról van itt szó, hogy jobb-e a prémium üzemanyag, ami nem kérdés. Csak arról kinek mennyire éri meg.

Nyugati határszélen kívül, ahol az OMV nem csak prémiumból árul sajátot, jobb üzemanyagokból csak a prémium nem MOL-os.

2016. jún. 8. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!