Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezres motornak mi a megfelelő...

Ezres motornak mi a megfelelő fordulat?

Figyelt kérdés

Dízelből átültem egy ezres kis benzines Polo-ba .Futárként dolgozom, így néha kell egy kis erő, ami nincs, de 4 ezerig pörgetve egész jó.

Ugyan így hegynek fel is 4 ezerig forgatom, de nem mindig váltok feljebb, mert akkor meg pl. hegyen erőt veszít.

Nekem ez a 4 ezres fordulat egy dízel után nagyon soknak tűnik.

Normál esetben 2 vagy 2,5-ön forog, a 4 ezer csak akkor ha előzni kell, meg ha emelkedő van.

2016. jún. 5. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Benzinmotor, pörgetni kell, hogy menjen, teljesen normális a 4 ezres fordulat.
2016. jún. 5. 10:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Minden motorra igaz (benzinesre is, dieselre is) az az állítás, hogy: a legoptimálisabb, gazdaságosabb a motor üzeme a legnagyobb nyomatékhoz tartozó fordulatszám, és a legnagyobb teljesítményhez tartozó fordulatszám között.

Ez a literes polonál 3000 és 4200 között van.

2016. jún. 5. 10:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Meleg motorral, időben cserélt olajjal és megfelelő hűtővíz szinttel teljesen jó.
2016. jún. 5. 11:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam a céges autóval. Egy dízel Fordból ültem át egy benzines Volvoba. Fura volt, hogy pályán a dízelnek elég volt a 2000-es fordulat, a Volvo meg 4000-en pörgött. De ez normális. :) De azért hideg motornál inkább alacsonyabb fordulat ajánlott, mikor már meleg, akkor lehet neki taposni.
2016. jún. 5. 12:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Ilyen kis benzineseknél minimum 2000 legyen a fordulat, de terhelésnél, gyorsításnál 3000 felett kell legyen, hogy ne erőlködjön, és ezzel még kíméled is, mert alacsony fordulaton csak szenvedne.
2016. jún. 5. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
6000 ig is el elhet forgatni, de valahol 4000-4500 fele van a ynomatékcsúcs.
2016. jún. 5. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!