Bmw E46 330d/cd-t szeretnék vásárolni! Mennyi pénz kellene a vételi ár mellé az esetleges szervízre, meghibásodásra? Évente milyen összeget kell rákölteni egy ilyen autóra?
Jelenleg van 2,5 millió ft-om, össz vissz. Diák vagyok, de szükségem van egy autóra.
A szívem sajnos a bmw felé húz gyerekkorom óta, és most, hogy van lehetőségem venni egyet, nem szeretnék egy fiatalabb, megbízhatóbb autót venni, hanem vállalom a kockázatot, ha kell, de ez az álmom!
Sosem volt még jó autóm, jelenleg egy 3-as golfom van 1.8 benzinnel.
Nincs szükségem igazából semmire, egyetemista vagyok, és leszek még 5 évig. Mellette dolgozok, havi 120 ezret keresek. (Eddig átlag 40-ért tankoltam, a bmw fele ennyit fogyaszt és 200 le felett van)
Így azt számoltam, hogy az üzemanyagon évi legalább 200.000ft/ot megspórolok!
Megvenni van pénzem, fenntartani viszont nem tudom, hogy egy ilyen autóhoz mégis mekkora vésztartalék szükséges?
És mi lehet vele a legnagyobb gond? Mi a legdrágább hibalehetőség?
És ha netán ez beüt és megjavíttatom? Elmegy gond nélkül 1-2 évet?
1,7-2 millió körül nézegettem azokat, amik jó állapotúak. Papírra, biztosításra, kopó alkatrészek cseréjére további 200-250 ezret számoltam kb.
Érdemes belevágnom, vagy gyűjtsek még?
2,5 millió az autóra van, melette marada kb 200-am, amihez semmiképp sem szeretnék nyúlni.
A nyáron még 300 körül tudnék félretenni.
Köszönöm a segítséget!
Az,hogy mennyi pénzt kell rá költeni,az megjósolhatatlan,az nagy részben az előző tulaj/tulajok gondoskodásán, vagy épp nem gondoskodásán múlik ... ilyen autót érdemes 1 tulajtól venni,neki volt pénze szervizeltetni, ha már meg tudta venni. Valoszinu, h nem hanyagolta el... mint ha pl 3.4. Tulajtol veszed, mert lehet azoknak azon felul h megveszik olcso utangyartott vackokkal pakoljak teli ,mert megvenni aligbirjak .. utanna szervizelni..... no comment ...
Egy ilyen autónál a vételáron felul illik elrakni minimum600-700 ezret
Egyébként a BMW sor hatosai a leg jobbak :)
Egy BMW fan vagyok, de azt mondom várd meg az első stabil állásod/pénzkereseted féléves évfordulóját, és csak akkor válts BMW-re.
Amit addig autón megspórolsz, azt tedd félre akkora!
Beüthet egy gebasz, és akkor az álomból, egy rémálom lesz diákként.
Egyébként van egy oldal ...
bmwfanatics.hu(vagy valami hasonló) ... Ott igazi bmw funok vannak ,érdemes oda regisztralni,ott a 10 ujjadra talalsz olyat, aki kb kapasra fog tudni valaszolni a kerdeseidre, es erdemes onnet venni autót,mert azok fanatikusan szeretik a gépeiket, ezért ellatjak minden földi jóval.
BMWfanatics.hu - A rajongói portál
www.bmwfanatics.hu/
A fun és fanatics, az rajongó és fanatikus rajongó.
Én nem vagyok fanatikus semmiben.
Akkor értjük egymást. Csak a srácot ott ráfogják dumálni egy BMW a fanatikusok. ;)
Én meg az ésszel él az ember, híve vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!