Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bmw E46 330d/cd-t szeretnék...

Bmw E46 330d/cd-t szeretnék vásárolni! Mennyi pénz kellene a vételi ár mellé az esetleges szervízre, meghibásodásra? Évente milyen összeget kell rákölteni egy ilyen autóra?

Figyelt kérdés

Jelenleg van 2,5 millió ft-om, össz vissz. Diák vagyok, de szükségem van egy autóra.

A szívem sajnos a bmw felé húz gyerekkorom óta, és most, hogy van lehetőségem venni egyet, nem szeretnék egy fiatalabb, megbízhatóbb autót venni, hanem vállalom a kockázatot, ha kell, de ez az álmom!

Sosem volt még jó autóm, jelenleg egy 3-as golfom van 1.8 benzinnel.

Nincs szükségem igazából semmire, egyetemista vagyok, és leszek még 5 évig. Mellette dolgozok, havi 120 ezret keresek. (Eddig átlag 40-ért tankoltam, a bmw fele ennyit fogyaszt és 200 le felett van)

Így azt számoltam, hogy az üzemanyagon évi legalább 200.000ft/ot megspórolok!

Megvenni van pénzem, fenntartani viszont nem tudom, hogy egy ilyen autóhoz mégis mekkora vésztartalék szükséges?

És mi lehet vele a legnagyobb gond? Mi a legdrágább hibalehetőség?

És ha netán ez beüt és megjavíttatom? Elmegy gond nélkül 1-2 évet?

1,7-2 millió körül nézegettem azokat, amik jó állapotúak. Papírra, biztosításra, kopó alkatrészek cseréjére további 200-250 ezret számoltam kb.

Érdemes belevágnom, vagy gyűjtsek még?

2,5 millió az autóra van, melette marada kb 200-am, amihez semmiképp sem szeretnék nyúlni.

A nyáron még 300 körül tudnék félretenni.

Köszönöm a segítséget!

2016. jún. 5. 08:38
 1/9 Tomcatters ***** válasza:
80%

Az,hogy mennyi pénzt kell rá költeni,az megjósolhatatlan,az nagy részben az előző tulaj/tulajok gondoskodásán, vagy épp nem gondoskodásán múlik ... ilyen autót érdemes 1 tulajtól venni,neki volt pénze szervizeltetni, ha már meg tudta venni. Valoszinu, h nem hanyagolta el... mint ha pl 3.4. Tulajtol veszed, mert lehet azoknak azon felul h megveszik olcso utangyartott vackokkal pakoljak teli ,mert megvenni aligbirjak .. utanna szervizelni..... no comment ...

Egy ilyen autónál a vételáron felul illik elrakni minimum600-700 ezret

Egyébként a BMW sor hatosai a leg jobbak :)

2016. jún. 5. 08:45
 2/9 BiTOPro97 ***** válasza:
24%

Egy BMW fan vagyok, de azt mondom várd meg az első stabil állásod/pénzkereseted féléves évfordulóját, és csak akkor válts BMW-re.

Amit addig autón megspórolsz, azt tedd félre akkora!

Beüthet egy gebasz, és akkor az álomból, egy rémálom lesz diákként.

2016. jún. 5. 08:52
 3/9 Tomcatters ***** válasza:
61%

Egyébként van egy oldal ...

bmwfanatics.hu(vagy valami hasonló) ... Ott igazi bmw funok vannak ,érdemes oda regisztralni,ott a 10 ujjadra talalsz olyat, aki kb kapasra fog tudni valaszolni a kerdeseidre, es erdemes onnet venni autót,mert azok fanatikusan szeretik a gépeiket, ezért ellatjak minden földi jóval.

2016. jún. 5. 08:55
 4/9 BiTOPro97 ***** válasza:
51%

BMWfanatics.hu - A rajongói portál

www.bmwfanatics.hu/

2016. jún. 5. 09:30
 5/9 BiTOPro97 ***** válasza:
0%

A fun és fanatics, az rajongó és fanatikus rajongó.

Én nem vagyok fanatikus semmiben.

2016. jún. 5. 09:33
 6/9 Tomcatters ***** válasza:
100%
Igen köszönöm ,de tisztában vagyok vele ,hogy mit jelentenek :D
2016. jún. 5. 09:37
 7/9 BiTOPro97 ***** válasza:
0%

Akkor értjük egymást. Csak a srácot ott ráfogják dumálni egy BMW a fanatikusok. ;)

Én meg az ésszel él az ember, híve vagyok.

2016. jún. 5. 10:15
 8/9 BiTOPro97 ***** válasza:
51%
jav.: BMW-re
2016. jún. 5. 10:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Az a fele annyi fogyasztás azért annyira nem hiszem hogy összejönne. :D 7-9 litert még elkér az E46-ban a 3 literes dízel, nem mellesleg a nagy spórolásba beleszámoltad a kötelezőket is, kicsit több lesz mint a mostani kocsiddal.... meg nézz utána pár alkatrész árának, a szívósor pl ha nincs dugózva, azt rögtön érdemes ennél, ha nem akarsz szerencsejátékot játszani, hogy mikor esnek be a motorba.
2016. jún. 5. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!