Saethon kérdése:
Kuplungot ki kell nyomni fékezéskor?
Figyelt kérdés
2016. jún. 3. 18:44
1/5 Tomcatters válasza:
En ki szoktam ,bar ha nem lassitasz le bizonyos sebesség es fordulatszam ala,lehet rangatás nélkül veszi,de ha tudod,hogy .. pl 5.be mész 130 es le kell lassitanod 20 ra, akkor kinyomod lelassitasz 20 ra beteszed 2. ba, es felengeded
2/5 anonim válasza:
Persze, ha a fordulat nagyon esik lefele, és már olyan 1500 körül van, akkor benyomom, hiszen másképp lefulladna az autó, aztán vagy visszaváltok, vagy kidobom üresbe, attól függ hogy milyen szituban vagyok. Persze ilyen 70ről 50re lassítani elég a fék is.
3/5 anonim válasza:
Egy ideig nem kell, legalább a motorfék is segit.
4/5 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy kinyomni? Azt jelenti, hogy benyomni? :) Nem kötekedni akarok, tényleg kíváncsi vagyok....
5/5 veterán vas válasza:
#4!
Igen, egy kuplungot lehet "kinyomni" vagy "benyomni" és van aki csak "taposgálja". :)
Sebváltáskor lehet "rálépni", vagy "megnyomni", ezzel a hajtást tudod "szétkapcsolni", esetleg "kioldani". Alapesetben általában "fölengedik", de aki gyorsan akar indulni, az "leugrik" a pedálról, ha pedig parton fölfelé esik a fordulat, akkor szokás a tengelykapcsolót "megrúgni", más szavakkal "alákuplungolni".
És még ezer ilyen kifejezés van..... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!