Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » KRESZ kérdés. Zebrán meg...

KRESZ kérdés. Zebrán meg lehet fordulni? Képpel

Figyelt kérdés

Az alábbi helyszínről lenne szó, hogy egyértelmű legyen:

[link]

Szerintem meg lehet de ha egyszer megállít a rendőr jobb lenne biztosra menni mielőtt elkezdem kötni az ebet a karóhoz.

2016. jún. 2. 08:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Azt nem, de zebrán való haladást úgy tudom igen. És az annak minősül.
2016. jún. 2. 18:12
 12/14 A kérdező kommentje:

Közben találtam egy ilyet:

sosjogsi.hu

26 kresz teszt kérdés, amelyek gyakran előfordulnak a kresz vizsgákon és amelyeket a vizsgázók általában elrontanak.

Szabad-e megfordulni kijelölt gyalogos átkelőhelyen?

Igen.

Magyarázat:

A "zebrán" nincs ilyen tilalom. Megfordulni tilos: autópálya, autóút, vasúti átjáró, egyirányú út, körforgalom, záróvonal, tábla tiltja

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, közlekedjetek óvatosan és forduljatok meg zebrán!

2016. jún. 3. 07:05
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyébként ez szerintem zárt villamos pálya, amire pedig nem hajthatsz rá. Szóval ha zebrán hosszában haladás nem elég elrettentő akkor gondolj bele ebbe.

Egyébként csak kíváncsiságból, miért ragaszkodsz hozzá ennyire, hogy te a gyalogosok között autózz a zebrán? Nehéz 100 méterrel tovább menni és ott bekanyarodni, hogy ne tűnj s/ggfejnek?

2016. jún. 3. 07:17
 14/14 A kérdező kommentje:

Miért lennék se ggfej ha szabályos a manőver?

A kresz nem tiltja a zebrán megfordulást (mint kiderült). Ha ott van lehetőség akkor ott fordulsz meg, mivel szabályos. Én pedig minden reggel itt fogok megfordulni. A zárt villamos pálya dolgot meg nem is értem. Máshol is vissza lehet fordulni a villamos pályán csak ott épp nincsen zebra, itt meg épp van. De egyik se tilos. Akkor mi a probléma?

2016. jún. 3. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!