Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tiltás nélküli autóba be...

Tiltás nélküli autóba be lehet valahogy kötni tiltást?

Figyelt kérdés
20 éves, benzines valószínűleg karburátoros. Azt mondták hogy a gyújtáshoz be lehet kötni, de nem tudom mit, és hogy. Arra gondolok ami egy bizonyos fordulatszámon a gyújtást tiltja. És ha megoldható, akkor azt lehet rajta állítani hogy a bizonyos fordulatszám mennyi legyen?
2016. máj. 30. 11:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Injektorosokon szokás, és nem a gyújtást hanem a befecskendezést veszik el. A kipufogórendszerbe kijutó benzin-levegő keverék csúnyákat művelne, ha csak a szikrát vennéd el. Karburátoros motoron nem hallottam hogy lenne tiltás.
2016. máj. 30. 11:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Elmélet tekintetében karbival még könynebb emgoldani, a gyakorlatban meg kell hozzá némi kis szerelés, bár így minden sebességfokozatban " tiltani " fog, pontosabban nem pörög többet a motor mint amennyit engedsz neki így.
2016. máj. 30. 13:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Régi autókban is van tiltás, csak nem biztos hogy olyan szépen dadog mint az injektoros motorok. A gyújtáselosztóban van/lehet egy rugó ellenében dolgozó súly ami a centrifugális erő miatt, a beállított fordulatnál letesteli a gyújtást.
2016. máj. 30. 14:22
 4/10 anonim ***** válasza:
És akkor így ("tiltás" nélkül) meddig tudod leforgatni? 7-8000?
2016. máj. 30. 14:33
 5/10 anonim ***** válasza:
De minek kell ez?
2016. máj. 30. 14:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem letestelésről hallottam, hanem olyan mechanikai megoldásról, ami drasztikusan lecsökkenti az előgyújtást (lecsökken a nyomaték, nem emelkedik a fordulat)
2016. máj. 30. 15:20
 7/10 anonim ***** válasza:
52%
Nem jól hallottad.
2016. máj. 31. 05:50
 8/10 anonim ***** válasza:

De igen. Láttam is, E23 745, valamennyit fordít a rotoron egy bizonyos fordulat fölött, és elmegy a nyomaték ettől.

Teljes terhelésen működő motortól elvenni a gyújtást az üzemanyagellátás fentmaradása mellett nem lehet, szétmegy a kipufogórendszer előbb-utóbb.

Ja, és ez tény, vitát nem kérek. Láttam.

2016. máj. 31. 17:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Az egy turbó motor te szerencsétlen, az a kopogásszabályozás, nem a fordulatszámot hivatott "leszabályozni", pláne azért nem mert az egy ECU-s motor (Motronic) úgyhogy az elosztója nem forog semerre. Ha okoskodni akarsz, az nem baj, csak erőszakos ne legyél!
2016. máj. 31. 20:26
 10/10 A kérdező kommentje:
7000ig forog
2016. máj. 31. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!