Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi mindent kell cserélni egy...

Mi mindent kell cserélni egy autón nagyobb szervíz esetén?

Figyelt kérdés

Fél éve van nálam egy 1-es Octavia, a vétel után nem cseréltem szinte semmit, 176.000 volt benne. Ismerve az előző tulajt, nem rohantam egyből olajcserére stb... még olyan 6-7.000 km volt az olajcseréig, lassan elérem a 180.000km-t, de valamivel hamarabb szeretném elvégezni a "kötelező" szervizelést.

1.9 TDI 66kw

Mi az amit ilyenkor ajánlott cserélni?

Gondolok itt az olajra, fékolaj, sebváltóolaj, olajszűrő, levegőszűrő, és még mi mindent?

Valamint ez így komplett, munkadíjjal együtt nagyjából mennyibe kerülne?

(Első autóm, így még nincs tapasztalatom ilyen téren)

2016. máj. 27. 01:53
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Alkatrésszel, mindennel együtt nagyjából mekkora összegre számítsak? Nem kínai minőségű cuccokkal..
2016. máj. 27. 10:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Ahhoz kellene végre egy tételes lista, hogy mit is akarsz kicserélni.

Ha ez megvan akkor meg tudod nézni a neten a listaárakat pl. unixauto.hu.

A szerelőnek van kedvezménye. Munkadíj meg annak függvénye mi is kerül a listára

2016. máj. 27. 10:23
 13/15 A kérdező kommentje:

Először is azért kérdeztem meg, hogy mi mindent kell ilyenkor megnézetni, cseréltetni :D

Köszönöm a válaszokat

2016. máj. 27. 10:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Nemrég vettem autót, én ezeket nézettem meg rajta: vezérműszíj a görgőkkel és a vízpumpával (amennyiben nem láncos persze), féktárcsák és fékbetétek, motortérben lévő más szíjak, lengőkarok. Amiket alapból cseréltem: Motorolaj és szűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, váltóolaj, fékolaj.

Mivel az enyém dízel, ezért az EGR szelepet a biztonság kedvéért kitisztíttattam.

A szűrők pár ezer Ft-os tételek, az olaj literje kb 3 ezer volt (Selenia), plusz cserélnem kellett az első tengelyen a fékbetéteket, a szett volt 23 ezer.

Munkadíj nem volt, mert ismerős csinálta, de egy szervizben valóban elkérnek ezért pár 10 ezret.

2016. máj. 27. 18:16
 15/15 anonim ***** válasza:

"Vezérlés olyan 150.000 körül volt cserélve"

Használt autó vásárláskor ne érdekeljen, mit mond a tulaj. Még ha a saját anyád is az. Vezérléscsere kötelező, még ha állítólag tegnap délután cserélte is ki.

2016. máj. 28. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!