Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi mindent kell cserélni egy...

Mi mindent kell cserélni egy autón nagyobb szervíz esetén?

Figyelt kérdés

Fél éve van nálam egy 1-es Octavia, a vétel után nem cseréltem szinte semmit, 176.000 volt benne. Ismerve az előző tulajt, nem rohantam egyből olajcserére stb... még olyan 6-7.000 km volt az olajcseréig, lassan elérem a 180.000km-t, de valamivel hamarabb szeretném elvégezni a "kötelező" szervizelést.

1.9 TDI 66kw

Mi az amit ilyenkor ajánlott cserélni?

Gondolok itt az olajra, fékolaj, sebváltóolaj, olajszűrő, levegőszűrő, és még mi mindent?

Valamint ez így komplett, munkadíjjal együtt nagyjából mennyibe kerülne?

(Első autóm, így még nincs tapasztalatom ilyen téren)

2016. máj. 27. 01:53
1 2
 1/15 Tomcatters ***** válasza:
69%

Amiket felsoroltál el kell végezni,de szerintem menne ez otthon is :) Nem nehéz .. tán a váltóolaj csere amit szervizre bizhatsz :)

Továbbá nézzed át a fékeket .. tárcsák mennyire kopottak/vállasak , fékbetétek , szervo olaj , ékszíj, vízpumpa, vezerműszíj(ha szíj hajtású)

2016. máj. 27. 02:01
 2/15 A kérdező kommentje:

A fékek nemrég voltak megnézetve mert hátul még dobfékes és nyikorgott néha, ami miatt cseréltettem a betéteket (ugyanúgy néha benyikorog 1-2x a fékpor miatt)

A vezérlést, ékszíjat olyan 220-230.000 km között kellesz cserélni elméletileg.

Szervó olajat milyen időközönként, vagy kilóméterenként kell cserélni? (ha kell)

Köszönöm a segítséged :)

2016. máj. 27. 02:06
 3/15 A kérdező kommentje:
Valamint a váltóolajat és a fékolajat milyen időnként kell cserélni? (azt viszont nemtudom, ezek mikor voltak cserélve)
2016. máj. 27. 02:07
 4/15 Tomcatters ***** válasza:

Ha nem tudod mikor voltak cserélve,akkor mindenképpen cseréld

Egyébként én a váltóolajat 3 évente cserélem ,de sokan 8-10 év után sem... fékolajat nezd meg meddig van,ha kell tolts utanna

2016. máj. 27. 02:23
 5/15 A kérdező kommentje:

A fékolajat nem kell komplett cserélni? bár mikor a fékbetét volt cserélve, volt az egyik fékhenger is azthiszem, ami a fékdobban van (ha fékhenger a neve:D), picit olajos volt, akkor nem kellett utánnatölteni, ez olyan november környékén volt.

Az olajat azért nem cseréltem mert megbízható ismerőstől vettem, de a váltóolajra nem is kérdeztem akkor, nem tudtam hogy olyat is szoktak cserélni :D

Akkor a szervóolajat is kell, vagy ahoz mik a tanácsok?

2016. máj. 27. 03:30
 6/15 anonim ***** válasza:
Miért nem egy autószerelővel beszélsz?
2016. máj. 27. 06:04
 7/15 TheCruve ***** válasza:
Ha nem nyíg a szivattyú akkor nem fontos cserélni a szervóolajat. Szintet ellenőrizd
2016. máj. 27. 06:15
 8/15 anonim ***** válasza:

A vezérlés csereperiódusa 90.000 km, úgyhogy azt is cserélni kellene. Nem tudom milyen megfontolásból akarod 50%-kal kitolni a csereperiódust, de biztos nem tenném.

Egyébként már használod a kocsit, nyilván feltűnik ha valami baja van.

Én most cseréltetném a motorolajat, szűrőket, vezérlést. Aztán a szerelő nézzen rá a fékekre, futóműre stb. ha lát valamit csinálja meg, ennyi

2016. máj. 27. 07:26
 9/15 anonim ***** válasza:
Szervízben azért ennyi mindenért egy 30 ezres szmla minimum lenne mármitn a munkadíj.
2016. máj. 27. 09:25
 10/15 A kérdező kommentje:
Vezérlés olyan 150.000 körül volt cserélve
2016. máj. 27. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!