Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megéri egy 20...

Szerintetek megéri egy 20 éves Audi?

Figyelt kérdés

Audi 80.

Vagy más jó 20 éves autó.

Márkamániás vagy ezért csak német autó lehet( mercedes,audi,bmw).

2016. máj. 26. 14:56
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Markamaniad akkor legyen, ha van ra penzed fenntartani. Ugy ertem, krv sok penzed. Ilyen autokat nem veletlenul arulnak gombokert, kolteni kell rajuk, sokat fogyasztanak, ebben a korban mar rohadnak is rendesen. Megveszed 500e-ert, es rakoltesz ugyanennyit, hogy egyaltalan atmenjen a muszakin, aztan egy ev mulva meg ketszer, hogy ne essen ki belole a motor, a hajtokarok, a feltengely, stb.
2016. máj. 26. 15:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem van egy 80 as Audim 1986 ból első szériás, egy gramm rozsda nincs rajta,alkatrészek se annyira drágák ra (legalábbis nekem) megy rajta minden,és a műszakit is megkaptam rá semmi javítgatás nélkűl érdekes..

De ez csak második autóm( hobvy autó). Úgyhogy lehet jó fogás egy 20 éves autó is igaz az enyém 30.

2016. máj. 26. 15:42
 3/9 anonim ***** válasza:
A 80as volt az utolsó igazi jó Audi. Biztos hogy megéri. Ha nem sérült akkor nem rozsdál és nem is fog. Ez az az autó amit ha megőrzöl jó állapotban akkor később már csak drágábban fogsz eladni.
2016. máj. 26. 16:10
 4/9 anonim ***** válasza:
45%

Egyrészt jó választás, mert a karosszériaelemek cink bevonatot kaptak, és ha csak nem voltak törve jó darabig nem fognak rozsdásodni. Másrészről viszont olyan csapdában leszel, hogy bizonoys motorokban BOSCH híres KE-Jetronic befecskendező van, amihez nagyon kevesen értenek valóban, és még cserébe drága is cserélni (értsd: 400.000 Ft körül). Mindenképpen karbis motorral választanám, de pl. pont a 2.3-as 5 hengeres amivel valóban megéri megvenni ezt az autót pont nem karburátoros. Ennek nézz utána jobban, nem tudom pontosan, csak felhívom a figyelmedet, hogy nézni kell nagyon a motorkódot!

Mercedesből a W124 utolsó darabjai, tehát 1994-1995 körüliek rohadnak nagyon az akkor bejött vízbázisú festék miatt. Amúgy sem ajánlom ezt a Mercit, mert amivel megéri foglalkozni, az már drága. A híres örök élet meg 1 nap szöveg a szívódízeleket illetően meg nem maradéktalanul igaz... Igaz W202-es Mercivel vannak tapasztalataim, de ugyanúgy 2.5-ös szívódízel volt, mint lehetne egy W124 is, és bizony nagyon nagy szopóág, ha az elromlik. Beleraktam 50 ezerért egy bontottat, és el is adtam amíg működik.

BMW-t sokkal inkább merem ajánlani, mint a Mercedes-t. Abból mondjuk a 2.0 6 hengeres benzines egy korrekt konstrukció. Abból az M50-es blokkal szereltek kevésbé kényesek arra, ha kicsit elhanyagolta az előző 5-6 tulaj közül az egyik. Ez az M50-es blokk amúgy az E34-es 5-ös BMW-ben is megtalálható, ami szintén nem egy rossz választás.

Egyébként biztos van most is, ami érdekel legfőképp, arról tudj meg mindent ilyen-olyan fórumokon: mik az állandó karbantartás elemei, miket kell megnézni vásárláskor, milyen olajat érdemes tölteni bele (bár ez inkább az olaszoknál fontos nagyon), melyik motor számít jónak, melyik nem, stb. Amikor már a sok tudás a fejedben van, na akkor hívogasd a hirdetőket, és egyből azokat nézd, amiket kell!

2016. máj. 26. 17:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Boccs visszaolvastam az előző válaszomat, a W202-es Mercinél nem teljes motorcserét végeztem 50 ezerért, hanem az adagoló romlott el, és azt cseréltem bontottra.
2016. máj. 26. 17:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Úgy van de a KJetronic felújítható olcsón és nem ördöngősség a beállítása. Nem kell tőle félni. Van az interneten sok cikk róla.

[link]

2016. máj. 26. 17:42
 7/9 anonim ***** válasza:

A KEJetronicról

[link]

Vannak olyan műhelyek ahol ezekkel is foglalkoznak mint a linkelt is.

2016. máj. 26. 17:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Audi 80 a tipikus örökélet meg egy nap autó, mindent kibír. És egy 80-as Audit tényleg, nagyon olcsó fenntartani, semmi drága cucc nincs hozzá, meg amúgy sem romlik el. Az országban már nem sok 80-as van, de amik vannak, azok gyönyörű állapotban vannak, szinte restauráltak, naponta látok az utakon ilyen 80-asokat, nemhiába szeretik őket a gazdáik. Tudok egy ilyen 80-as tulajt, aki mai napig bármikor elindul Franciaországig (!!). Szerintem ezek az Audik megbízhatóbbak, mint az agyondicsért W124-es és 190-es Mercik, amelyek nem is olyan megbízhaatóak, és nagyon drága hozzájuk minden.

BMW-k szintén jó mechanikailag, viszont a körítés nagyon labilis, ezeken a 20+ éves BMW-ken minden, ami elromolhat a motor és váltón kivül, az el is romlik. + rozsdáznak. Ez a hatalmas előnye a régi Audiknak, hogy nem rozsdáznak egyáltalán, ez nagyon fontos szempont legyen régi autónál.

2016. máj. 26. 18:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Mivel nincs mi elromoljon bennük. :D Nem bonyolult konstrukciok.
2016. máj. 26. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!