Magéánszemélytől szeretnék Németországból behozott használt a utót vásárolni. Elsődlegesen foglalót kér és csak aztán vizsgáztatja le. Nem ismerem a buktatókat, szeretném ha nem kerülnék lehetetlen helyzetbe. Mire kell odafigyelnem?
A vételáron kívül kell-e még fizetnem valamiért?
Van- e formanyomtatvány a foglalóhoz?
Ha nincs akkor milyen lényeges dolgokat tartalmazzon? Adás-vételi szerződéshez van e formanyomtatvány?
Foglalót csak olyan valamiért szabad fizetni, amiről tudod azt, hogy az neked kell, használt autó esetében látatlanul ne adj foglalót, ha meggyőződtél róla, hogy neked az az autó kell, a foglaló mindkét fél számára biztosítás, hogy nem állnak el az üzlettől.
Adás-vételihez van forma nyomtatvány, papír-írószer, nyomtatvány boltokban kapható.
Jó dolog a foglaló, mert ha nem teljesíti amit ígért, akkor a duplája jár vissza neked, csak rendes papírt írjatok róla. Egyébként nem véletlenül kéri, mivel a honosítást már a te nevedben fogja megcsinálni, hogy ne kelljen neki is szerzési illetéket fizetnie. Bizonyára fog íratni veled meghatalmazást is az ügyintézéshez. Adásvételit már nem fogtok írni, mert neki van egy biankó két nyelvű adásvételije, amin te leszel a vevő aki behozta az autót. Ezért nézd át rendesen a kocsit, mert később nem lesz lehetőséged reklamálni, mivel papíron ő csak közvetítő lesz.
A kialkudott vételáron felül nincs mit fizetned pluszban, hiszen már a nevedre írt forgalmival fogod átvenni az autót, bár ez eltart néhány napig.
Januárban pont így vettem autót, és meg vagyok elégedve vele, bár én tudtam mit veszek, és a helyszíni szemle is kb. 15 perc volt. :D
Ez most a "standard" eljárás, sajna.
Úgy fog mindent intézni, mintha Te vetted volna meg a kocsit Néo.-ban.
Így ő gyakorlatilag láthatatlan lesz ebben az üzletben.
Ha valami gond lesz a kocsival, netán ő visszatekerte az órát, akkor senkihez sem fordulhatsz.
Én nem sajnálnám az átírás költségét, és csak úgy venném meg tőle, ha már az ő nevén van a magyar rendszámos autó.
Legjobb persze az lenne, ha az ilyen autókat elkerülnéd....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!