Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen ruházatot vegyek MZ...

Milyen ruházatot vegyek MZ ETZ 250-hez?

Figyelt kérdés
Textil dzseki, textil nadrág, zárt sisak, túra csizma, hátprotektor, kesztű. Ezeket gondoltam. (Kb.160e) Vagy 250-es ETZ-re felesleges ilyen "komoly" ruhát venni? (Pár év múlva Suzuki GS500 E motort szeretnék venni, ha összegyűlik rá a pénz) ahoz is jók lesznek ezek a ruhák?
2016. máj. 24. 15:34
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
Farmernadrág, farmerdzseki, bőrbakancs. De vehetsz egy egyerűbb motoros dzsekit is.
2016. máj. 24. 15:51
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Nem az etz-re veszed a motoros ruhát, hanem magadra! Jót vegyél!

...vagy aki MZ-vel közlekedik azt megkülönböztetett figyelemmel kísérik az őrangyalok?

Esetleg nem érnek annyit? Tehát nyugottan motorozhatnak farmerben, kötöttpulóverben, kiskőrősi dinnyehélyban?

Annak idején drágább volt a sisakom mint az etz amin ültem. Sokszor kérdezték:

-Ennyiért vettél sisakot az emzére?

-A fejemre vettem nem az MZ-re! Mert nekem minden pénzt megér ér...!

2016. máj. 24. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:
41%

Huh! A legendás nagy vas. Volt nekem is. 110-et is bírt menni, akkor és ott nekem az volt az "ultimate vas" :).

Nem iróniából írom, remek gépezet - de nem egy kategória a mai masinákkal.

Na az van, hogy mennyi pénzed van? Én mindenképpen valami tisztességes motoros gúnyát javasolnék, cordúrát vagy bőrt ( ha nyugis túrázó vagy akkor kordúra jobb választás lehet ). Sisakból bő választék van, de itt is az van, hogy bizonyos ár felett már a márkát és a design-t fizeted meg.

Az olcsó sisasok zárszerkezete a rostélynál gagyibb, hamarabb tönkremegy ( bár nekem volt olyan, hogy 150e Ftos sisakomban is tönkrement 3 év alatt ).

Amit tudni kell: olcsó termoplasztik sisakok általában 3-5 év alatt elveszítik az eredeti ütéselnyelőképességük 70%át. A drágább kompozit, üvegszálas, karbonszálas űrhiperszupertechnológiás sisakok viszont nem. Találd meg az aranyutat szerintem.

Kell egy jobb kesztyű ( a legdrágább is kilyukad 4 év alatt nálam átlagosan, de az olcsóbb cuccokk sem jók, itt meg kell találnod a kompromisszumot ) és egy jó csizma. Én nem motoroznék utcai cipőben, bakancsban (néhány kemény rájdert már strandpapucsban is láttam csapatni : ). Azért nem mert a motoros cuccok egész jól ki vannak merevítve a fontos helyeken és védik a bokát például. Szerintem váltani is jobb velük mint utcai lábbeliben.

2016. máj. 24. 20:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Most van 500.000ft om amiből először lerakom a B kat. jogosítványt és utána az A2es jogsit, + nyáron megyek dolgozni. (Úgy számoltam jogsik után marad 200k + nyáron keresek 150-200ezret) igy gondoltam az etz re+ ruházatra, de lehet valami drágább motort is tudok venni ha több napot tudok dolgozni.
2016. máj. 24. 20:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Ami kényelmes. :D
2016. máj. 24. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!