Milyen ruházatot vegyek MZ ETZ 250-hez?
Nem az etz-re veszed a motoros ruhát, hanem magadra! Jót vegyél!
...vagy aki MZ-vel közlekedik azt megkülönböztetett figyelemmel kísérik az őrangyalok?
Esetleg nem érnek annyit? Tehát nyugottan motorozhatnak farmerben, kötöttpulóverben, kiskőrősi dinnyehélyban?
Annak idején drágább volt a sisakom mint az etz amin ültem. Sokszor kérdezték:
-Ennyiért vettél sisakot az emzére?
-A fejemre vettem nem az MZ-re! Mert nekem minden pénzt megér ér...!
Huh! A legendás nagy vas. Volt nekem is. 110-et is bírt menni, akkor és ott nekem az volt az "ultimate vas" :).
Nem iróniából írom, remek gépezet - de nem egy kategória a mai masinákkal.
Na az van, hogy mennyi pénzed van? Én mindenképpen valami tisztességes motoros gúnyát javasolnék, cordúrát vagy bőrt ( ha nyugis túrázó vagy akkor kordúra jobb választás lehet ). Sisakból bő választék van, de itt is az van, hogy bizonyos ár felett már a márkát és a design-t fizeted meg.
Az olcsó sisasok zárszerkezete a rostélynál gagyibb, hamarabb tönkremegy ( bár nekem volt olyan, hogy 150e Ftos sisakomban is tönkrement 3 év alatt ).
Amit tudni kell: olcsó termoplasztik sisakok általában 3-5 év alatt elveszítik az eredeti ütéselnyelőképességük 70%át. A drágább kompozit, üvegszálas, karbonszálas űrhiperszupertechnológiás sisakok viszont nem. Találd meg az aranyutat szerintem.
Kell egy jobb kesztyű ( a legdrágább is kilyukad 4 év alatt nálam átlagosan, de az olcsóbb cuccokk sem jók, itt meg kell találnod a kompromisszumot ) és egy jó csizma. Én nem motoroznék utcai cipőben, bakancsban (néhány kemény rájdert már strandpapucsban is láttam csapatni : ). Azért nem mert a motoros cuccok egész jól ki vannak merevítve a fontos helyeken és védik a bokát például. Szerintem váltani is jobb velük mint utcai lábbeliben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!