Kulcs nélkül is nyílik a kulcsos tanksapka. Mi lehet vele?
Figyelt kérdés
Tankolásnál vettem észre, hogy miután visszarakom a sapkát és kattan egy párat, kézzel is simán kinyílik. Csak én nem értek hozzá vagy elromlott?2016. máj. 21. 14:56
1/9 anonim válasza:
Milyen autó ez? Régen pár márkánál extra volt a zárható tanksapka. A kulcslyuk csak azért van rajt, hogy fel tudd vele lógatni a tankajtóra a kupakot amíg tankolsz..
Én se hittem volna.
2/9 A kérdező kommentje:
Jaj, el is felejtettem a típust. Corsa B '96-os gyártmány
2016. máj. 21. 15:07
3/9 anonim válasza:
Visszarakod a sapkát, kattan párat és... Lezárni nem is kell? Az Opeleknél a '90-es években a sapkát kulccsal nyitni és zárni kellett, attól, hogy meghúztad a racsnit, még nem kattant be a zár. Ha jól emlékszem, a kulcslyuknak a forgatóval párhuzamosan kellett állnia, akkor volt nyitva, ha merőleges volt, zárva maradt a sapka.
4/9 A kérdező kommentje:
így néz ki most a sapka. hiába próbálom forgatni benne a kulcsot, nem megy semerre
2016. máj. 21. 16:08
5/9 anonim válasza:
Ha fél flakon WD-40 után sem megy semerre, akkor lehet, hogy megadta magát a zár. Egyébként ez a klasszikus Opel-tanksapka, amit rátekerés után külön le kell zárni kulccsal.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. máj. 21. 20:43
7/9 anonim válasza:
Kicsit próbáld meg benzinbe áztatni, aztán hagyd kiszáradni.
8/9 anonim válasza:
Akkor se tudod lezárni a gyújtáskulccsal, ha az előző tulaj pl. gyújtáskapcsolót cserélt, vagy akkor se, ha az előző tulaj elhagyta a tanksapkát és vett másikat a bontóban, csak épp kulcsot nem kapott hozzá.
9/9 A kérdező kommentje:
Tanksapka cserére tippelek én is. Ez a legvalószínűbb. Majd veszek egy zárható tanksapkát.
2016. máj. 22. 11:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!