Ha a szívócsőn van egy kis repedés, vagy valahol nem tömít rendesen, akkor mit eredményez?
Tegyük fel, ha valami miatt a beszívott levegő egy kis része távozik, akkor mit eredményez?
Nyilván akkor tüzelőanyag keverék is másabb lesz vagy nem?
De akkor a befecskendező ugyanannyi üzemanyagot fecskendez be?
És akkor kopogásos égés lesz?
Vagy akkor a légtömegmérő ezt érzékeli, hogy kevesebb a levegő és akkor visszavesz a befecskendezett mennyiségből is és akkor kisebb lesz a teljesítménye a kocsinak?
Vagy most ez mind hülyeség amit írtam?
Én nem értek annyira hozzá, de a szívócső nem az az alkatrész, amin keresztül a henger felé érkezik a levegő?
Kevesebb nem lesz, csak jó poros levegőt fog kapni, és a porszemek összekaristolják a henger falát tömítetlenséget okozva, esetleg eltömhetnek olajzónyílásokat, tönkretehetnek szelepeket, gyakrabban kell miattuk olajat cserélni...összességében szerintem sok kárt tudnak okozni, a teljesítménycsökkenés a kegkevesebb. Sokkal olcsóbb lesz hosszú tàvon, ha megjavíttatod még most.
Igen az a henger felé viszi a levegőt. Ezekre is gondoltam, hogy ilyen problémákat okozhat, de még ezeken kívül kíváncsi lennék hogy okozhat-e más gondokat is, pl. azok közül valamit amiket írtam az előbb.
Köszi a válaszod!
A bejutó por mindenképen kedvezőtlenül hat a motor élettartamára.
Ha a légmennyiség mérő elött szív falsot akkor nem változik a benzin levegő arány. Ha utánna szív falsot akkor szegényebb keveréket fog a befecskendezőrendszer előállítani.
Ez eleinte kis mértékű teljesítménynövekedésként jelentkezhet. Ha a befecskendezőrendszernek van kopogás érzékelője, akkor biztosan nem fog kopogni a motor, mert az mindig kopogásihatáron tartja a befecskendezett benzin mennyisé gét, függetlenül attól, hogy a légmennyiségmérő után falsot szív-e a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!