Miért hiszi a sok benzin fan azt, hogy a benzines autó jobb a dízelesnél normál használatnál?
Ennyire nem látnak?
Ha pl alapul veszünk egy E36-os BMW-t 320D vs 320i,itt ugyebár a 320D 136LE és a 320i 150LE.
Mégis a 320D gyorsabb mint a 320i.
Gyári adatok szerint a 320D 0-100 9,9 sec
320i 0-100 szintén 9,9 sec.És ez csak a 0-100 adat,rugalmasságban a dízel gyorsabb,jobb.60-100 vagy 80-120 gyorsításokban.Arról nem is beszélve,hogy a gyári fogyasztási adatokat nézve mindegyiket normálisan közlekedve ha használjuk akkor 5,7 és 8,9 es adatokat láthatunk,ami több mint 3Liter,tehát több mint 3 literrel többet eszik a 320i,persze ha jobban vannak hajtva a kocsik,akkor a különbség még nagyobb.
Nem szeretném megbántani a benzines brigádot,hiszen persze rövid távokra benzinest éri meg használni.De ha erőről van szó akkor a dízel a nyomatéka miatt jobban megy...
A nomrális emberek lehet hogy egyiket vagy másikat részesítik előnyben, de semmi bajuk azokkal se akik a másikat szeretik / használják.
Legtöbb embernek csak az olyanokkal van baja, akik " hittérítőt " játszanak egyik táborban, emrt az jobb és felsőbbrendű. :D
Na nem olvastam el a válaszokat, mert most nincs türelmem a sok hülyeséghez, pedig tudom hogy jót lehetne szórakozni :D
Én csak annyit nem értek, hogy ezen az oldalon, meg más oldalakon is, honnan kerül elő ez a sok benzinpárti ember, közben meg az utakon 10-ből 7-8 autó dízel (az enyém is). Biztos ezek szerint 10-ből 7 ember hülye. Tovább nem is mennék bele a vitába.
Én mindig a legolcsóbb üzemanyagot tankolom, nincs küülönség. Csak a márkát veszed meg, hiába drága, aki hülye és elhiszi hogyprémium az meg is érdemli.
Nekem van itthon mindkét kocsiból, és adízelt jobban szeretem. Keveset fogyaszt, és erős. Nem kell 120alrepeszteni 60as táblánál. felesleges ilyen sebességkorlátok mellett hatalmas köbcentis autókkal mászkálni. Az 1.7es dízel még így is nagy, de pont megteszi.
"Engem pl totál nem érdekel a fogyasztás"
No persze,savanyú a szőlő....
Ezt a dumát egyébként 2 féle embertől tudom elfogadni.
1-Van annyi pénze és jövedelme,hogy bármikor,bármelyik autószalonba bemegy és csikkzsebből vesz egy új gépet.
2-Havonta max 5 (na jó legyünk empatikusak)10e Ft van tankolásra... :-)
A valóságban ez a 2 féle ember tudja le..arni a fogyasztás,de ide azért általában a 2. kategóriás emberkék írnak.. :-)
Van 3. kategória is, aki azt mondja hgoy egy 5 éves autó már öreg, és le kell cserélni. Na az már nagy luxus. Nekem itthon 2 db 20 év körüli autó van (20 és 22), és mindkettő jó még mindig.
Aki megteheti hogy a legújabbat veszi és a legnagyobb baja vele a bejáratás, az nagyon jó dolog, de szerintem baromság új autót venni, egyszerűen nem ér annyit.
Senki nem nézi le sem a benzint sem a dízelt, aki a két üzemanyag között ég és föld különbséget tesz az nem is ért az autóhoz. Benzin többet fogyaszt, dízel kevesebbet. A dízel nyomatékosabb, büdösebb, szennyezőbb, a benzin valamivel tisztább, szebb halkabb és pörgősebb. Ha az autódat LPGre alakítod még szebb és tisztább lesz.Be kell valljam, én mind3 üzemanyagtípust kedvelem, sőt, még gondolkodok hogy egy elektromos/benzines kocsit eszek, ha kigyűlik rá. A fő kérdés viszont az hogy mennyire nagy rizikó, és megéri e olyat vásárolni.
Én már nem sokáig gondolkodnék Belső égésű motorban, sem dízelben sem benzinben. Az elektromos autók lesznek majd a jövő járművei. Diesel meg benzin max a nagyobb gépeknél lesz használatos. Jó egyébként mindkét üzemanyag típus. A benzinmotor talán annyiban jobb hogy nem csak benzinnel megy hanem LPGvel, CNGvel, és fagázzal is.
Dobálózhatunk itt az általad felsorolt nagy köbcentis dögökkel, de felesleges, üzemeltetni, adót fizetni rá tankolni, karbantartani is drága mind és zabálnak.
"Az elektromos autók lesznek majd a jövő járművei."
Igen,majd HA olcsóbbak lesznek egy belsőégésű motorral szereltnél.Majd HA minden üa. töltőállomáson lesz kiépített gyorstöltő szektor.Majd HA egy töltéssel tud legalább fele annyi hatótávot mint egy modern diesel egy tankkal.Majd HA véglegesen kiürül a föld kőolajkészlete...és még lehetne oldalakon kersztül sorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!