Opel Astra H megfelelő lenne?
Első autónak!
1.4-es , 1.6-os vagy 1.7 CDTi motorral nézegettem
Kinek mi a véleménye?
Leginkább iskolába járnék vele
Nekem dízelem van és imádom. De feltételezem iskolába nem nagy távolságokra autópályán jársz. Úgyhogy én is inkább a benzinest javasolnám. Az 1.4 90 ló elég harmatos 1,3 tonnához. Legoptimálisabb talán az 1.6-os lenne, abból is ha lehet már a 115 lovas Z16XER motoros.
Jó autó, még ma sem kimondottan elavult konstrukció. Kényelmes és szerethető.
De arra készülj fel, hogy hiába már nem új modell, a szervizköltségei messze nem egyenértékű egy régi Swiftével, vagy F Astráéval.
100.000-200.000Ft mindig legyen a bankszámlán, ha bármi beütne. Egy olajcsere + szűrők cseréje, ha nem gagyi teszkós olajat veszel bele, anyagáron is 30.000 körül van.
De bármikor beüthet egy generátor, önindít, gyújtástrafó, twinportos motornál a szívócsonk, olajfogyasztás, stb... Ezek mind egyenként sok tízezer forintos tételek.
Egyébként ha ezek ellenére sem riasztottalak el, az "Opel Astra H Hungary - OAHH" facebook csoportot ajánlom figyelmedbe! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!