Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra G vagy Volkswagen...

Opel Astra G vagy Volkswagen Golf 4 lenne a megfelelő számomra?

Figyelt kérdés

Első autóm lenne. A családban 1 autó van a 4 személyre. Hétközben iskolába járnék vele (ami kitenne heti 100 kilómétert), hétvégén meg barátnőhöz, szórakozóhelyre, és bármerre, amerre épp kedvem tartja. Pár centi híján 2 méter magas vagyok. Nem tudom mennyit számít ez ezeknél az autóknál.

Mindkét autót benzines motorral vegyétek figyelembe. Ez van elérhető közelségben, szóval azért sem akarok a dízeles véleményekről hallani. Köszönöm.

2014. dec. 19. 13:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Csomagtartó fontos?
2014. dec. 19. 13:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekünk Golf 4 van, 1.4-es benzines, 75 lovas. Nagyon jó autó, kényelmes, kb 5 éve van nálunk, eddig olajcseréken és egy kipufogódob cserét leszámítva csak egyszer volt szervizben (vezérműszíjat és fékbetétet cseréltek). Mondjuk az előző tulajdonosa csak a Balatonra járkált vele Fejérből, ezért nincs benne sok kilométer.
2014. dec. 19. 14:01
 3/8 Dörmögő ***** válasza:
Ha a G astra 2001-nél nem öregebb akkor szinte mindegy hogy a golfot vagy az opelt veszed. Amelyikbe előreláthatólag nemm kell sok pénzt ölni a közeljövőben azt vedd.
2014. dec. 19. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, a Golfunk 12 éves.
2014. dec. 19. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Dizel Golf IV-m van, ezért az én k***a anyámat, de a családi autó egy Astra G 1.4 benzin új korától nálunk van. Most 270.000 km van benne, komolyabb gondja nem volt. A váltót cseréltük le valahol 220.000 km környékén. Ez típushiba, a diffi behajtó fogaskerekéről hajlamosak letörni a fogak és érdemesebb volt venni egy komplett váltót, mint egy fogaskerékpárt. Összességében megbízható autó. De a Golf fényévekkel megelőzi menet tulajdonságokban (nem a plusz erő maitt) kényelemben, stabilitásban, minőségben stb. Sokkal konfortosabb autó. Azt jól látod, hogy neked benzines kellene. Én inkább az 1.6 8 szelepes motort mondanám, valamivel erősebb, többet nem nagyon eszik, viszont egy nagyon megbízható és igénytelen motor. Fenntartásban a Golf valamivel drágább lesz. De szerintem a minőség kárpótol érte. Bár suli mellett nem tudom akármelyiket is fenn tudod-e tartani akármelyiket is.
2014. dec. 19. 20:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

A fenntartásban mire gondolsz elsősorban? Fogyasztás, alkatrészek.. és még mi? Éves szinten 5-6000 kilómétert hajtanék bele, főleg városi használatban lenne.

2014. dec. 20. 11:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Fogyasztás, kötelező karbantartás ,esetleg javítások, biztosítás, adó stb
2014. dec. 20. 21:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Az adott két autó esetén melyikből tudok kijönni jobban anyagilag?
2014. dec. 20. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!