Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy Fiat Bravot,...

Vettem egy Fiat Bravot, lemerült akkumulátorral, akkut kicseréltem, vadonatújra (56Ah), és be szeretném indítani, de még csak meg sem pörgeti, mintha valami tiltana, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Tehát vettem egy Fiat Bravot ami egyébként olajnyomás problémás állítólag, és legutóbb még letették ide ahol most áll, és állt már pár hónapja itt, ami benne volt akku totál le volt merülve nullára, nekem volt otthon egy vadonatúj akksim, amit kivettem eladás előtt az előző autómból, egy másik 55 ampereset adtam helyette hozzá.

Aztán az akksi cseréje után szerettem volna beindítani az autót, betettem a kulcsot, a CODE lámpa és az piros befecskendezős problémát jelző lámpa is elalszik (csak a töltésjelző és az olajnyomásé marad égve), ezután szeretnék indítani és a műszerfalon a lámpák elhaványulnak a megtett kilométer jelző teljesen kialszik, az üzemanyagszintjelző lemegy nullára, és világít a sárga lámpája, és a motor meg sem rezzen, csak kattan egyet benne valami, aztán ennyi. Nem is hajt, pörget, semmi.

A kulcs hozzá kódos, de elvileg felismeri, és van a kulcson egy gomb, ami pirosan villog, ha nyomva tartom, de fogalmam sincs mire jó, azt hittem, hogy riasztós központi záré lesz, de a volt gazdája állítása szerint nincs benne riasztó, pedig a vészvillogó kapcsolója alatt van egy kis piros led ami semmire nem csinál így jelenleg semmit amit így nem értek, bezárt autónál is próbáltam a kulcson a gombot nem csinált rá az autó semmit.

Meg amit még nem tudok, hogy mire jó az a műszerfalon a gyújtáskapcsoló felett az ablaktörlő kapcsoló mögött egy kis fekete gomb.

Apám szerint be van állva a motor, bár remélem nincs igaza, ezért szeretnék segítséget kérni.

Előre is köszönöm! :)

2016. máj. 17. 15:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Kivéve ha lopott és hamarosan kopogtatnak az egyenruhások. :)
2016. máj. 17. 20:12
 12/19 anonim ***** válasza:
38%
Sok itt az irigy ge.c.i. Jó vétel volt. Már az alufelni miatt is! A motort meg nézesd át, talán lehet vele életet lehelni, ha meg nem akkor jó lesz alkatrésznek. Főleg ha a karosszéria rendben van.
2016. máj. 17. 20:29
 13/19 anonim ***** válasza:
38%
Pedig azt hittem, hogy átvertek, de akkor ne volt egy rossz vétel, ha tényleg csak motort kell cserélni. Ha úgyis a nevedre íratod, előtte intézd el, hogy motorkódos legyen, ami 1700 forint volt nekem kb. egy hónapja, akkor nem is problémás a motorcsere és csak egyszer kell forgalmit igényelni, ami úgyis kellene.
2016. máj. 17. 20:41
 14/19 anonim ***** válasza:
" Autónak látszó tárgy " a pontos megnevezés itt. :D
2016. máj. 17. 23:16
 15/19 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom mi köze van itt mindenkinek ahhoz hogy valaki mit vesz.

Vagyis sejtem, káröröm csillant meg és az nagyon jó lehet.

2016. máj. 18. 08:35
 16/19 anonim ***** válasza:
38%
55-öt tényleg megért, az 1.4-es motor, viszont háklis a jó minőségű olajra, mert az furatok alul vannak méretezve. Én kitakarítanám az egész motort belülről a lerakódásoktól, megvenném bele a gyári olajat, 10 ezrenként ledobnám belőle és van egy jó autód. Bravot élvezetes vezetni, vagány még mindig.
2016. máj. 18. 09:25
 17/19 A kérdező kommentje:

Nincs lemerülve ember, ne idegesíts már fel az okosságoddal!

40-ért találtam bele motort, ennyi, durván 110-ből motorcsere szervizköltségével van egy olyan autóm amit 280-ért árulnak.

2016. máj. 22. 13:31
 18/19 A kérdező kommentje:

Hogy lenne lopott te marharépa amikor a tulajdonostól vásároltam meg?

Vettél már valaha életedbe autót?

Benne van a forgalmiba, hogy ki a tulajdonos, és a törzskönyvön is rajta van, minden adata, valakinek, az adásvételire ugyanezeket a szemed láttára a saját kezével írja le a tulajdonos+ a személyigazolvány számát ami a törzskönyvön nem szerepel!

Akkor meséld már el, hogy hogyan lenne lopott?

2016. máj. 22. 13:35
 19/19 A kérdező kommentje:

Motorkódot úgy, hogy látszik a motorszám, hogyan intéztethetem el? :)

Mert előtte egy Citroen-emnél az eredetiségvizsgán derült ki, hogy nincs motorszám és akkor egyből ment szemlére is az autó! :)

De így, hogy elvileg rendben van, és látszik, mondjuk még nem kerestem meg rajta, hogy látható-e, de nem tudom így hogyan lenne megoldható, de örülnék neki! :)

Igen arról már hallottam sajnos, hogy a furatok el lettek cseszve, és alul lettek méretezve, konkrétan ez a motor ami benne van, attól is döglött be! :/

Nem kapott olajat a vezérműtengely sok helyen, és megszorult a hengerfej úgy ahogy van!

Szétszedtem, megnéztem.

Nem tudom melyikkel járnék viszont jobban, mert két lehetőség van!

Ezt a motort felújítani, tehát konkrétan a hengerfejet felújítani, ami 40000Ft, de akkor jobbak lesznek a furatok a gyárinál, vagy egybe egy motorcserét végrehajtani?

Mert ki tudja utána még mit kell csinálni evvel a motorral a hengerfej felújítás után?

Talán kell új vezérműtengely? Ki tudja még az olajnyomás probléma hol okozhatott gondot lejjebb a motorban, nem-e verte szét a főtengelyt vagy egyéb dolgokat is ott lejjebb, mert akkor többe lenne a leves, mint a hús. :(

Konkrétan donor autót találtam 40 ezerért ugyanebben a színben ehhez, aminek jó a motorja, és nincs is messze tőlem, itt van a környéken, és akkor ha azt megveszem nem csak motorhoz lesz alkatrészem, hanem minden egyébhez is! :)

A karosszária egyébként azon is teljesen rendben van amit vettem, de azért bármi előfordulhat, elég ha a parkolóban beletolatnak az enyémbe, akkor jó, ha van másik karosszéria elem, illetve, lámpák, stb. :D

2016. máj. 22. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!