Egy hónap alatt több mint 1milliárdos plusz bírságot szabtak ki az új Véda rendszer segítségével, vélemények?
Tábla 1km-rel a traffi előtt? Én konkrétan 6 traffi helyét tudom (arra szoktam motorozni) és mindegyik előtt kb 15-20m-rel van a tábla.
A másik, hogy az egész csak lehúzás. Meg lehet nézni hivatalos statisztikákat. Kb 20% körül van a gyorshajtások miatt bekövetkezett balesetek. Ennek ellenére mindig csak traffiznak. Arra nem költenek milliárdokat, hogy az autóssulikat ellenőrizzék, esetleg ingyenes vezetéstechnikai képzést biztosítsanak, vagy azokat büntetgesség, akik totálisan alkalmatlanok a vezetésre. Pl mari néni 90-es úton megy 35-el a belsőben, mert neki úgy kényelmes. Vagy pl az, aki gyök2-vel megy, de ha elkezded előzni, akkor visszabasz 2 sebességet és padlózza a masináját, te meg imádkozol, hogy szemből ne jöjjön egy kamion. Persze a gyorshajtókkal van csak baj, minden mást szarjunk le.
Az építés "oka" a balesetek számának csökkentése volt. Mégsem azt kommunikálják, hogy 50%-al csökkent a balesetek száma...
Lehet, hogy nem csökkent a balesetek száma?
A korrekt eljárás szerintem az lenne, hogy minden oszlop után állandó rendőrposzt (ebből a pénzből kijön). A gyorshajtókat megállítani. Fújjon szondát, mérlegelés (nincs-e az autó túlterhelve), gumi profilmélység esetleg CO mérés.
Ennek több előnye lenne:
*További bevételek jöhetnek
*Az alkohol veszélyesebb, mint a gyorshajtás
*Egyes gyorshajtóknak a kiesett idő jobban fáj, mint a bírság
Most olvasom a cikket: "ám a kihágások aránya így is kisebb, mint arra a rendőrség számított. "
Még ez sem elég nekik, kérem szépen!!!
Nem tudom sajnálni a gyorshajtókat. :D
Sőt. :D Itt van tőlünk 40m-re egy főút, mióta van aktivan a rendszer elképesztő mennyivel csendesebb a környék, hogy nem mennek 100-al végig. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!