Simson hosszú távon lefullad, nehezen indul?
Simsonom (S51 blokk, 4seb.) ki lett fúrva 60 köbcentisre, azóta kb. 2 tankot mentem vele. Elméletileg ilyenkor már a bejáratási időszaknak a vége fele járok, eddig nagyon kíméltem, nem mentem vele 50 felett. Hosszú távot sem mentem vele egyszerre.
Mostanában már megyek vele rendesen, ugyan most sem érem el vele a csúcssebességet, de 70 körül mentem vele. Eddig nincs is baj.
A baj akkor van amikor hosszabb távon akarok vele menni (30-40km egyszerre),mondjuk 50-60 km/h sebességgel. Többedszerre fordul elő hogy a motor lefullad, előtte ha kuplunggal gázt akarok adni hogy ne fulladjon le, durrog a kipufogó. Ezután van hogy fél perc és indul, de utána gyenge a motor, ameddig nem hagyom több ideig állni. Ha ezután megyek vele, hamar megismétli amit csinált. Nem is mindig indul ezután, tolásra se, néha kell várni 5-10 percet. Mi lehet a probléma?
Az 1:50-es keveréket bejáratás után illett volna használni.
Bejáratáshoz 1:40 kell.
Ha a kipufogóba durrog annak két oka van.
1.) Elálítódik az előgyújtás mert fellazult az alaplap, vagy a megszakító. Ez a ritkábbik eset.
2.) Nem megfelelő a karburálás. Okozhatja dús, és szegény keverék is a durrogást. Rosszúl beállított gyújtásnál fokozottabban jelentkezik.
Ellenőrizd a gyújtást. Utánna egy üveggyertyával a karburálás "mienségét". A gyári értékek (....ennyit tekerj ki a levegő csavaron. Stb...) soha nem hoznak jó eredményt, egy kopott karburátorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!