Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől függ hogy melyik autó...

Kisvuk29 kérdése:

Mitől függ hogy melyik autó az erősebb kettő ugyan olyan közül?

Figyelt kérdés

Van a családban két ezres GL 5 ajtós swift

Annyi a különbség hogy az enyém 99-es Euro2-es

Fateromé meg 2002-es Euro3-as

Mind a kettő gyári semmi nincs piszkálva rajtuk

Az újabb beéri 4,5 literrel az enyém többnyire városban eszik 5,5-5,6-ot amúgy 5,2

De fater is hajtotta már neki 5 volt vegyük ezt alapul így a sofőr tényező megszűnik

A napokban hajtottam az övét és azt tapasztaltam hogy nincs semmi ereje pedig papíron ugyan az a motor van a kettőben

sejtem hogy az a fél liter többlet jelent valamit de itt nagyobb a különbség

Voltak már akik panaszkodtak hogy nem megy az előzés ezressel még harmadikban sem

Az enyém mégis hamar ugrik harmadikban

Mi az amitől jobban megy?

százon fél liter max placebonak lenne jó szerintem...

Valaki valami ötlet? :D

2016. máj. 12. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Max ha találsz less mindkét motorrol nyomatékgörbét, bár szerintem azonosak elsznek.
2016. máj. 12. 22:11
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Faterodé valamiért el van lustulva, vagy kopott a motor, vagy egyszerűen csak spórolósan szokott vezetni, alacsony fordulaton, és minden el van kormolódva. De lehet egyéb gondja is. Egyébként nagyon gyakori, hogy van egy autód, azt hiszed minden pöpec rajta, és mikor beülsz egy másikba, akkor veszed észre, hogy a tieddel valami nagyon nincs rendben.
2016. máj. 12. 22:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Érdekes volt hogy eddig is tudtuk hogy van némi különbség de akkor lett nyilvánvaló mikor a minap az övével próbáltam előzni

Nem tudom miért lustább

Egyszer lehet leméretem őket :)

2016. máj. 13. 06:52
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
Ha én a kocsimmal fél literrel többet etetek meg az igencsak észrevehető...
2016. máj. 13. 07:19
 5/7 anonim ***** válasza:
36%
Hogy lehet papíron ugyanaz a motor ha más a környezetvédelmi besorolás??
2016. máj. 13. 07:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Néha van úgy, hogy egy újabb Eur besorolású(de amúg yteljesen ugyanolyan) motor kicsit lustább, de az szinte alig érzékelhető.

Itt inkábbáltalános állapot, és használat miatt lehet különbség.

Vettem egyszer egy 82 lovas 1,5 dci Cliot, amivel 4-éven keresztül egy háziorvos járt betegekhez. Sehova máshova nem ment vele.

140-nél kb meghalt, annyira lusta volt. Gyorsulása se tetszett.

Kapott Spurit, meg elkezdtem hajtani, és nagyon hamar rendbejött.

Fontos a hang is. Nem hangosabb a Tied? Gondolok itt sportdobra, vagy lukas dobra. Mert az nagyon át udja verni az embert. Egy csendes autóban sokkal gyengébbnek érzed a gyorsulást.

2016. máj. 13. 11:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Úgy lehet ugyanaz hogy azon 2 katalizátor van emlékeim szerint de g10a mind a kettő motorkódja

Az enyém szélesebb gumival (165/60) is képes kaparni ha olyan van

Egy kicsit kettesben is ha úgy kapja a kuplungot meg a gázt

A másik max laza talajon

Pedig az is van néha keményen hajtva :D

2016. máj. 13. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!