Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent a porlasztók...

Mit jelent a porlasztók beállítása?

Figyelt kérdés
Hallottam már hogy beállítva 180 vagy 210 bárra vagy ilyesmi, de mit hogy lehet állítani egy porlasztót? nem attól függ hogy az adagoló mekkora nyomáson nyom neki?

2016. máj. 9. 19:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A dízelmotornál a gyulladást az üzemanyag befecskendezésével időzíted: mielőtt benyomod, biztosan nem fog gyulladni. Ezért a porlasztócsúcsok alapesetben zárva vannak, hogy még véletlenül se juthasson be üzemanyag a hengerbe két munkaütem között.

A sűrítési ütemben aztán az adagoló elkezdi növelni a nyomást, küldené befelé a gázolajat. A hagyományos porlasztócsúcsnál a nyitást a gázolaj nyomása végzi: mikor elér egy küszöbértéket, a porlasztócsúcs kinyit, elindulhat befelé a gázolaj, aztán mikor a nyomás ezen érték alá esik, visszazár, újra csend van.

Ennek a beállításáról van szó akkor, mikor 1280 vagy 210 barra lövik be a porlasztócsúcsot. A benne található rugó előfeszítését állítják be úgy, hogy a négy porlasztócsúcs közel azonos nyomáson nyisson. Persze ezt úgy kell belőni, hogy az adagoló tudja produkálni ezt a nyomást, mert hiába állítasz te 210 baros nyitási nyomást, ha az adagoló szét van kopva és 150 barnál többet az életben nem nyom.

Common-rail dízeleknél a nyitási nyomásnak nincs értelme, ott a gázolaj állandó nyomással ücsörög a nyomócsőben, a nyitást a motorvezérlő végzi.

2016. máj. 9. 19:59
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, és ezt a rugót hogy tudják állítani? Nem akarok ilyet csinálni, csak érdekel a dolog.
2016. máj. 9. 20:06
 3/3 anonim ***** válasza:
2016. máj. 9. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!