A rossz minőségű benzin miatt lehet ez?
Van egy Cagiva 50-es robogóm. A minap tankoltam bele 500 Forintért benzint, ami kb. olyan másfél liter lehet.
Azóta magasabb fordulaton (50 km/h környékén) fulladozik a motor. Fulladozás alatt azt értem, hogy egy-egy pillanatra kihagy vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg. Beleszagoltam a tankba, nem az a tipikus benzin szaga volt. Szerintem nem gázolaj lehet, mert egyrészt vagy 3-szor megnéztem, hogy Diesel-t vagy 95-ös Benzint tankolok, másrészt nem mentem volna el vele 1-2 kilométert se, ha gázolaj lenne a motorban.
Ahogy írtam az előbb, nem az a tipikus benzin szagú, kicsit talán hasonlít az acetonra, vagy a körömlakklemosóra. Szeretem a benzin szagot, de ez valami kegyetlen és még éreztem is, hogy kicsit marja a légcsövem, tehát arra gondolok, hogy a benzin minőségével vannak gondok. A városba ez a legolcsóbb kút, ezért is tankoltam ott. Korábban a MOL-nál tankoltam, ott tökéletes volt minden, nem volt ilyen szaga a benzinnek.
Egyébként károsodhat ettől a motor, hogy valószínűleg silány minőségű a benzin? Érdemes lenne inkább leszívni és normálisat tölteni bele?
Nem kell leszivni.
Kifogy, tankolsz másikat aztán akkor kiderül hogy tényleg rossz volt -e
Nem hinném, hogy E85 lenne, mivel a kúton csak Diesel-t meg 95-ös benzint lehet kapni, ennyi a nagy választék.
Szerencsére nem sokat tankoltam, így a mai nap még elhasználom azt, ami benne van, aztán soha többet nem tankolok ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!