Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a szerelőnél törik el az...

Ha a szerelőnél törik el az üvegem, azt ki kell fizetni?

Figyelt kérdés
Beázott az autónk, ezért elvittük szervízbe. A szervíznél ki kellett szedni az üveget, hogy javítani tudják a hibát, de kivétel közben eltörték az üveget. Állításuk szerint ez sokszor megesik így az ügyfél kockázata. Ilyen esetben jogos a követelésük, hogy fizessük ki az új üveget és a csere díját is? Az eset külföldön történt, az autón casco nincs.

2016. máj. 6. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. máj. 6. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
57%

Ha ez a megrendelésen rajta volt, mint kockázat, és te aláírtad, akkor ki kell fizetni.

Vagy haza kell jönni szélvédő nélkül...

2016. máj. 6. 13:29
 3/6 anonim ***** válasza:
A szerviz álláspontja akkor lenne védhető, ha ezt előre közölték volna. Sajnos nem vagy jó pozícióban, mert max perrel kérheted a kár megtérítését, addig neked kell megfinanszíroznod az új szélvédőt, amit ugye ők raknának be...
2016. máj. 6. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
Nem hinnem, hogy van olyan szerviz, ahol nem az ugyfel kockazata az ilyen. Ami nekem fura, hogy erre nem hivtak fel a figyelmedet elore. Hasonloan jartam en is, beazott 2 oldalon is a szelvedonel, elmentem egy autouveges ceghez, mondtam mi a helyzet es mondtak hogy x osszeg a ki es beszereles, de nem tudjak garantalni, hogy kiszedik es nem torik el. Amennyiben pedig eltorik, nem fizetek beszerelest, de fizetem a szelvedot. Nekem szerencsem volt, kiszedtek problemamentesen de fel voltam keszulve a rosszabb lehetosegre is.
2016. máj. 6. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
33%
Meglehet, hogy nem közölték, de a te bajod sajna.. Mi is javítunk sok kavicsfelverődést, 30-ból 1 szélvédő tovább reped. Megesik de ha mindig mi fizetnénk az új szélvédőket, mikor a régi menthetetlen, az egész nem érné meg anyagilag.
2016. máj. 6. 17:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Olvasd el hogy valoban benn e a szerzödésben.
2016. máj. 6. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!