Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A tempomat nem veszélyes?

A tempomat nem veszélyes?

Figyelt kérdés

Vettem egy új autót és van benne tempomat.

Kipróbálni, még nem próbáltam ki.

Akinek van, mind dicséri, hogy milyen kényelmes.

Én viszont szkeptikus vagyok.

Az lenne a kérdésem, hogy nem-e veszélyes?

Ezek az autók már annyira elektromosak, "mindent tudóak", mi van, ha beragad a tempomat, mondjuk autópályán 130-as tempónál?

Vagy, van bele építve valami biztonsági holmi, ami megakadályozza, hogy beragadjon?

Még nem olvastam ki a használati utasítását az autónak.

2016. ápr. 30. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

"mi van, ha beragad a tempomat, mondjuk autópályán 130-as tempónál?"

Nem tud beragadni, ha csak hozzáérsz a fékhez azonnal kikapcsol. Nagyon jó dolog, csak meg kell szokni, onnantól természetes lesz a használata.

2016. ápr. 30. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Biztonsagos, ha magam valasztom meg a tempomat.
2016. ápr. 30. 20:13
 3/8 anonim ***** válasza:
73%
Hát elméletileg beragadhatna (de nem fog), de ha be is ragadna, akkor a fék úgyis erősebb.
2016. ápr. 30. 20:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha olyan sok godn lenne, el se terjedt volna.
2016. ápr. 30. 22:10
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

Tegyük fel, hogy "beragad" a tempomat...bár ilyenről még nem hallottam sose...De fékezni ekkor is tudsz, úgyhogy akkor sincs világ vége.

És természetesen ezek biztonságkritikus rendszerek, úgy vannak elkészítve, hogy nagy baj ne lehessen.

2016. ápr. 30. 22:19
 6/8 anonim ***** válasza:
63%

Attól tartasz, hogy "beragad" a tempomat. Attól eddig nem tartottál, hogy mondjuk felakad a gázbowden? :D

Ha be is ragad kirakod üresbe, megállsz, biztosíték ki és mehetsz tovább - bár még én sem hallottam olyanról, hogy a tempomat beragad.

Annyiban talán figyelni kell rá, hogy amíg nem szokja meg za ember a használatát addig előfordulhat, hogy bizonyos helyzetekben elfelejtkezik róla és a tempomat magától nem veszi el a gázt(kivéve ha adaptív tempomattal szerelt az autó ).

2016. ápr. 30. 22:36
 7/8 anonim ***** válasza:
42%
Gáz, fék, kuplung pedált ha kicsit is megérinted le is kapcsol, ha ezek a kapcsolók hibásak, akkor meg nem kapcsol be. Hidd el az autógyártók nem akarnak megölni, nekik az az érdekük, hogy életben maradj és minél előbb új kocsit vegyél tőlük :P
2016. máj. 1. 01:21
 8/8 anonim ***** válasza:

7#

Gáznál nem feltétlen. Vannak tempomatok amelyikek engedik a gyorsítás gázpedállal és utána vissza beáll az eredetileg megadott sebességre. (enyém ilyen)

2022. aug. 10. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!