Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baja a kéziféknek?

Mi lehet a baja a kéziféknek?

Figyelt kérdés

Ma valami történt a kézifékemmel.

Nehezen akart "feljönni", majd utána laza lett és nem akar fogni, semmit.

Ilyenkor átkozom magamat, hogy miért nem elektromos kézifékeset vettem.Azt csak benyomja az ember és kész, nincs vele baj.

Már régen száműzni kellett volna az autókból a "manuális" kéziféket.

2016. ápr. 30. 18:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem is hallottam még a elektromos kézifékről...

Nekem a manuális váltóval van bajom, ha már itt tartunk, na én pl. ezért nem vezetek.

Valszeg a bowden szállhatott el, vagy eltört egy rugó, bár akkor még fogni kéne..

2016. ápr. 30. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, valószínűleg elszakadt a bowden. Ne hidd, hogy az elektromos kéziféknél ez nem történhet meg! Szintén bowdennel van megoldva, csak helyetted a kart egy elektromos motor húzza be. Tehát ott még több hibalehetőség áll fenn és a kézifékes megfordulás is nehezen kivitelezhető vele :)
2016. ápr. 30. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Bowdent elleörizd.
2016. ápr. 30. 19:19
 4/5 A kérdező kommentje:

Én is arra gondoltam, hogy valami elszakadt vagy kiugrott benne.

Hogyan kell ellenőrizni?

Ahogy nézem, az egész könyéktámaszt meg mindent ki kellene venni, hogy hozzálehessen férni a kézifékhez.

2016. ápr. 30. 19:24
 5/5 anonim ***** válasza:
44%
Először talán alulról kellene megnézni. Ha valahol látszódik a csupasz bowden, akkor ott kézzel meghúzni és majd látszódni fog merről enged.
2016. ápr. 30. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!