Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » KRESZ elévülés, segítség! fél...

KRESZ elévülés, segítség! fél éven belüli ujravizsga?

Figyelt kérdés

2014 márciusában sikeresen vizsgáztam KRESZből rögtön a tanfolyam után, viszont sokat votlam külföldön, így el se kezdtem a forgalmit.

Utánaolvastam, és sokan írták, a 2 év lejárta után van lehetőség 1 plusz kreszvizsgára amivel ujra meghosszabítható a forgalmi határideje.

Ki tud erről, és mit?

Van erről hivatalosan valami?

Nyilván az autósiskolák nem reklámozzák ha van ilyen, mert 30Etől esnek el.

Várom a válaszaitokat, köszi!

2016. ápr. 30. 13:16
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
A KRESZ vizsga minden esetben elévül 2 év után, ha találsz egy iskolát (vagy a régi iskolát) ahol beírnak vizsgára tanfolyam nélkül, és úgy érzed még tudsz mindent, akkor vizsgázz le megint, és két évig nem lesz gondod. De az se lesz ingyen.
2016. ápr. 30. 13:30
 2/8 A kérdező kommentje:
De hivatalos ut? Sokan irtak itt is hogy van ilyen lehetoseg, valaki tud errol?
2016. ápr. 30. 14:36
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Sajnos az a vonat elment...

Sikeres KRESZ vizsga után két éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenni, s ez a határidő valamikor márciusban (a KRESZ vizsga évfordulóján) lejárt.

Mégha létezik is kiskapu a határidő kitolására (amiről nem tudok), az a logika szerint is legfeljebb folyamat meghosszabbítás lehet, a már lejárt határidő után két hónappal vezetésre jelentkezni... mégis hogyan?

A tanuló a sikeres KRESZ vizsga után kap egy vezetési kartont, amit a NKH-nál is iktatnak, ez az igazolás szükséges ahhoz, hogy elkezdje a vezetés gyakorlati részét az oktatótól tanulni.

Megkerülni elég nehéz azt, hogy a karton kiállítási dátumától a vizsga dátumáig legalább a kötelező 30 óra beleférjen az időbe, kezdés után 3 nappal nem mehet vizsgázni, de eseteben a határidő lejárta után két hónappal már a vezetést sem kezdheted el, ismét KRESZ vizsgát kell tenned.

2016. ápr. 30. 14:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt!! Azzal semmi baj nem lenne ha csak a KRESZ vizsgat kene ujra letennem ami 4600 ft, ellenben az zavarna ha ujra be kene fizetnem a tanfolyam dijat is(20-30 ezer iskolatol fuggoen) Errol tudsz e valamit, higy csak KRESZ vizsgazni lehet e. Koszonom
2016. ápr. 30. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
56%
Pedig sajnos 99%, hogy a tanfolyam díjat be kell fizetned. Én tavaly csináltam meg az "A"-t, de mivel már régóta volt "B"-s jogsim, így nem volt kötelező bejárnom KRESZ-re, elég lett volna csak vizsgára mennem, de persze fizetni kellett! Akkor már jó hogy bejártam órákra. 12 év után jó is volt egy kis frissítés.
2016. ápr. 30. 15:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Az autós iskolák "szabadáras" rendszerben működnek.

Van a hirdetésekben szereplő ár, amelyekből azért sokszor adnak kedvezményeket "pofára", ami természetesen a többi tanuló felé nem publikus.

Be kell menni a kiválasztott iskolába és tőlük megkérdezni, milyen lehetőséget kínálnak a kialakult helyzetre, magyarul partnerek-e abban, hogy az elméleti tanfolyam végighallgatása nélkül beíratnak KRESZ vizsgára, cserébe te vállalod, hogy náluk leszel tanuló (valamit valamiért elv alapján)

Iskolától, iskola vezetőtől függ - csak ők tudnak konkrétan mondani valamit.

Az hozzá tartozik a történethez, hogy az iskolákat is ellenőrzik időnként, elvileg a tanulóknak minden elméleti órán ott kellene lenni, ha hiányzik, később pótolni velük a kimaradt anyagot, de a gyakorlatban sokkal lazábbak (nincs ott a tanuló - "pótoljuk", a "pótláskor" meg ellenőr nincs) Viszont esetedben nem tudom ez hogyan papírozható - meg kell kérdezni.

2016. ápr. 30. 15:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha elévül akkor kéyntelen vagy teljesen ujra.
2016. ápr. 30. 19:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszt!
2016. máj. 1. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!