KRESZ elévülés, segítség! fél éven belüli ujravizsga?
2014 márciusában sikeresen vizsgáztam KRESZből rögtön a tanfolyam után, viszont sokat votlam külföldön, így el se kezdtem a forgalmit.
Utánaolvastam, és sokan írták, a 2 év lejárta után van lehetőség 1 plusz kreszvizsgára amivel ujra meghosszabítható a forgalmi határideje.
Ki tud erről, és mit?
Van erről hivatalosan valami?
Nyilván az autósiskolák nem reklámozzák ha van ilyen, mert 30Etől esnek el.
Várom a válaszaitokat, köszi!
Sajnos az a vonat elment...
Sikeres KRESZ vizsga után két éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenni, s ez a határidő valamikor márciusban (a KRESZ vizsga évfordulóján) lejárt.
Mégha létezik is kiskapu a határidő kitolására (amiről nem tudok), az a logika szerint is legfeljebb folyamat meghosszabbítás lehet, a már lejárt határidő után két hónappal vezetésre jelentkezni... mégis hogyan?
A tanuló a sikeres KRESZ vizsga után kap egy vezetési kartont, amit a NKH-nál is iktatnak, ez az igazolás szükséges ahhoz, hogy elkezdje a vezetés gyakorlati részét az oktatótól tanulni.
Megkerülni elég nehéz azt, hogy a karton kiállítási dátumától a vizsga dátumáig legalább a kötelező 30 óra beleférjen az időbe, kezdés után 3 nappal nem mehet vizsgázni, de eseteben a határidő lejárta után két hónappal már a vezetést sem kezdheted el, ismét KRESZ vizsgát kell tenned.
Az autós iskolák "szabadáras" rendszerben működnek.
Van a hirdetésekben szereplő ár, amelyekből azért sokszor adnak kedvezményeket "pofára", ami természetesen a többi tanuló felé nem publikus.
Be kell menni a kiválasztott iskolába és tőlük megkérdezni, milyen lehetőséget kínálnak a kialakult helyzetre, magyarul partnerek-e abban, hogy az elméleti tanfolyam végighallgatása nélkül beíratnak KRESZ vizsgára, cserébe te vállalod, hogy náluk leszel tanuló (valamit valamiért elv alapján)
Iskolától, iskola vezetőtől függ - csak ők tudnak konkrétan mondani valamit.
Az hozzá tartozik a történethez, hogy az iskolákat is ellenőrzik időnként, elvileg a tanulóknak minden elméleti órán ott kellene lenni, ha hiányzik, később pótolni velük a kimaradt anyagot, de a gyakorlatban sokkal lazábbak (nincs ott a tanuló - "pótoljuk", a "pótláskor" meg ellenőr nincs) Viszont esetedben nem tudom ez hogyan papírozható - meg kell kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!