Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kisebb városban könnyebb lesz...

Kisebb városban könnyebb lesz a forgalmi vizsga?

Figyelt kérdés

Pesten 3x megbuktam, annyira izgulok mindig, meg hatalmas a forgalom, múltkor is vizsga elején megyek a főúton, majd jobbról majdnem belém jött egy olyan, akinek stop táblája volt, se szétnézés semmi, csak jött, az oktatómmal egyszerre nyomtunk satuféket, vizsgámnak vége. Szóval már elegem van a pesti vezetésből,legalábbis tanulóként, mert ugye annyira szabályokat kell követni, hogy kb minden apróságért megbuktatnak,és Pesten annyi minden van, ami miatt megbuktathatnak, minden méteren lámpa, gyalogátkelő, biciklisáv, stb.

Most átiratkoztam a szülővárosomba, ami egy 20 ezres kisváros, kb 2 lámpás kereszteződés van az egész városban és ennyi. Nem tudom ott sikerülni fog e, már gyomoridegem van az egésztől, én nem tudom más hogy csinálja, de nekem nem megy :'(

Szerintetek ott egyszerűbb levizsgázni?

2016. ápr. 29. 11:28
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem beláthatatlan, Váci út, sima egyenes főút, és hatalmas kereszteződések vannak, amit 100 km-ről belátsz szóval nem fogsz a 70ről lassítani azért, minden kereszteződésnél, hogy hátha nem állnak meg mikor lámpa van meg stop tábla... De lehet már én b*szom el ezt is, de ha meg lassítgatok, akkor meg azt mondják nem ismerem fel a közlekedési helyzetet, hogy nekem van elsőbbségem...Akkor meg ezért bukok meg. Szóval sehogy se jó ez a vizsga, lehet el sem megyek már a 4.re....
2016. ápr. 29. 12:31
 12/18 anonim ***** válasza:
30%

Természetesen egy nyugisabb, kisebb településen könnyebb a közlekedés, mint egy zsúfolt nagyvárosban.

Az már más kérdés, hogy aki egy csöndes kisvárosban szerzi meg a jogosítványt, lehet több éves vezetés után is viszolyog attól, hogy bemenjen autóval a megyeszékhelyre, vagy a fővárosba (ez nem a kérdezőre vonatkozik, de tény, van erre sok példa)

Vannak furcsaságok a vizsga helyszínek kijelölésében is, mert sok megyében kizárólag a megyeszékhelyen lehet vizsgázni, de bent maradt a kalapban néhány kis város, ahol közlekedési szempontból szinte semmi érdekes nincs.

A kérdező is említi, hogy a 20 ezres kisvárosban, van két lámpás kereszteződés, ami ráadásul könnyítés is, hisz ott akkor lenne nehezebb az áthaladás, ha nem működnek a lámpák, és csúcsforgalom van... akik ott tanultak vezetni, levizsgáztak, és a jogosítvánnyal a zsebben, egyedül kénytelenek bemenni egy nagyvárosi forgatagba, sokkal nehezebben élik azt meg, mint a kérdező, aki már megtapasztalta tanulóként, lesz "mihez visszanyúlni", eszébe fognak jutni az oktatója tanácsai, míg a másiknak egyedül kell kiokoskodni a helyes utat.

Kérdező: sokkal könnyebb a közlekedés egy kisvárosban, kevesebb felé oszlik el a figyelmed. Mindenre figyelni kell, de ott, ahol a "minden" kevesebb összetevőből áll össze, ott értelemszerűen kevésbé megterhelő figyelni, és jó döntéseket hozni.

Képzeld el, hogy az eddigi vizsgáidon be sem mentetek volna a belvárosba, csak egy kertvárosi részen kocsikáztatok volna egy csöndes vasárnapi napon.

2016. ápr. 29. 12:36
 13/18 anonim ***** válasza:
30%

Velem ugyanez volt, 3x buktam meg Bp-n, utána lementem Baranya megyébe az egyik kisvárosba, ahol a szüleim éltek, és ott 4.re meglett a vizsgám.

Pesten sokszor mások miatt buksz.

Pl volt olyan hogy valaki ott ácsorgott a zebránál, láttam messziről, hogy ott ácsorog "órák óta", és telefonálgat, nem átmenni akart, szóval nem lassítottam sajnos, és már buktam is, mert nem adtam meg az elsőbbséget.

jah és igen, sok ilyen van, aki szét sem néz, csak jön beléd, de tényleg nem lassítgathatsz minden kereszteződésnél, mert fel kell venned a 70es tempót pl a vácin is, különben bukta, indokolatlan lassan haladás miatt. szóval otthon simán levizsgáztam, de merek pesten vezetni azóta is, nem tanulóként már jobb sokkal...

míg a tesóm aki otthon tanult vezetni 6 éve van jogsija, de pestre még nem mert feljönni kocsival... szóval hajrá próbáld meg

2016. ápr. 29. 12:45
 14/18 anonim ***** válasza:
30%
Biztos hogy egyszerűbb egy kis városba vizsgázni, nincs annyi szituáció. Mondjuk pesten is lehet közlekedni, csak nem szabáályosan, mondjuk tanuló autóval csak szépen nyugodtan körültekintően, leszarva hogy a többi autós dudál, bunkó stb...
2016. ápr. 29. 12:50
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

"Nem beláthatatlan, Váci út, sima egyenes főút, és hatalmas kereszteződések vannak, amit 100 km-ről belátsz szóval nem fogsz a 70ről lassítani azért, minden kereszteződésnél,"

Sajnálom, nem ismerem pestet, de ha valóban így van, akkor előre látnod kellett volna azt az autót, és, hogy nem úgy közeledik, mint aki meg akar állni a stop nál...

Sajnálom de nem mindenkinek való a vezetés, nem lesz mindig ott melletted az oktató... Akárhol vizsgázol le, utána magadra leszel utalva és ha nem tudsz egy kereszteződésst óvatosan figyelmesen megközelíteni anélkül, hogy ez feltétlenül totális lassítást jelentene, akkor össze fogod törni az autódat, rossz esetben az utasodat...

Én nap mint nap vezetek napi 15 órában, az emberek 90% -a leszarja a stop táblát, ha nem vagy rá felkészülve, akkor vizsgázhatsz akárhol, rossz vége lesz... És nem a vizsgán megbukás a legnagyobb tragédia... Én vennék még pár pótórát a helyedben, akárhol is akarsz vizsgázni.

2016. ápr. 29. 13:07
 16/18 A kérdező kommentje:
Fogok venni, mert mivel új oktatóm lesz a kisvárosban, ezért muszáj leszek 10-15 órát venni, annyira nem is baj, de az előző oktatóm, aki egy hatalmas tudású ember, kb 20 éve oktat, volt hivatásos sofőr katonaságnál, kamionozott, BKV sofőr volt 10 évig stb. szóval nagyon nagy tudású ember is azt mondta, hogy nem érti miért nem tudok levizsgázni, mert szerinte sokkal jobban vezetek mint a többi tanulója, de a vizsgákon mindig elvérzek, szóval már engem is nagyon idegesít a dolog, ezért most minden reményem a kisvárosban van, csak már abban sem vagyok biztos, hogy ott sikerülni fog, még Pesten kívül nem vezettem csak Szentendrén, az M0-son, meg egyszer kétszer otthon kihalt utakon meg földúton, szóval nem tudom milyen lesz kisvárosban, de majd hamarosan meglátom. De egyelőre már ott tartok, hogy nekem sosem lesz jogsim, kezdek beletörődni :)
2016. ápr. 29. 13:19
 17/18 anonim ***** válasza:
Az is szempotn h ha BP en megtanusz közlekedni akkor tuti sehol sem elsz gond. :)
2016. ápr. 29. 19:44
 18/18 anonim ***** válasza:
61%

"az oktatómmal egyszerre nyomtunk satuféket" Te is fékeztél? Akkor mi a probléma? Ezért nem lett volna szabad megbuktatni,de mindegyik ezt csinálja. ;) NEM Te voltál a hibás. :)

"Meg a VB. is mondta nekem, hogy amilyen feszült vagyok mindegy, mert a következő sarkon hibáztam volna én- és bevallom, igaza volt szerintem." _mi Ő Jós? Honnan tudja,hogy hibáztál volna e? Hihetetlenek komolyan mondom. :D Nem nem volt igaza! Ha hibáztál volna,akkor lenne igaza TALÁN: )

Inkább nem minősítem őket... :)

2016. ápr. 30. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!