Hogyan számoljam ki a megfelelő difi áttételt?
Cserés a difim 124-es 2,5d-ben. Találtam pár infót, van aki 3,64-est javasol, egy másik portál pedig 3,42-t. Olvastam, van valami képlet, amivel meg lehet határozni.
Tudnátok segíteni benne?
"Olvastam, van valami képlet, amivel meg lehet határozni"
Van hát. Kiszereled a mostanit, megszámolod, hány fog van a kúp- és tányérkeréken, elosztod őket egymással és olyan áttételűt veszel. Már ha gyári a diffi - vagy ha nem gyári, akkor pont megfelelő a végáttétel.
Valamelyik Opel fórumban van egy letölthető XLS amivel áttételeket lehet számolni, jó BMWre is csak át kell írni az adatokat :)
kadettklub.hu/extra/valto.xls
Köszönöm a tanácsokat, segítségeket!
124-hez már nem hiszem, hogy van új difi, max felújított.
Az első leírta a helyes megoldást...
el kell osztani egymással és meg van az áttétel...
PL.: Ladánál van 3,9-es áttételű difi. Azaz: Kúpkeréken 11 fog, tányérkeréken 43.
A tányérkerék fogszámát elosztom a kúpkerék fogszámával és meg van az áttétel...
Nem tudom a Mergánál mennyire gyakori a difi cserebere, de a BMW-seknél nagyon nem ritka a buli. Ott akik ezzel foglalkoznak, szerelők, bontósok fejből darálják az áttételeket.
Biztos van a Merciseknél is valami fórum, ahol részletesen fel vannak sorolva a 124 alá való váltók és a difik áttételekkel. Ha megvan az adat akkor a fenti kalkulátor XLS-sel kedvedre tudsz számolgatni a váltódhoz difit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!