185/65R15 Ez szerepel az autóm gumiin, szeretnék új gumikat és felniket venni, de ez nekem most kb kínai, akkor melyik mit is jelent?
jó, de akkor most ugyan ekkora gumi kell nekem, vagy más méret is megfelelő?
ha jól számolom, akkkor egy 195/60r15 -ös és ekörött magasságban van 6mm-akkor ez számít? ezt nem értem...
mert, akkor ezzel lassabb lesz az autó nem?
Kalkulátorral számold a különbséget és kiderül hogy mit tudsz felrakni.
Ha mindenképp el akarsz térni a gyári gumimérettől, akkor érdemes váltóméretet alkalmazni (kalkulátorral próbálgasd) mert a teljes kerékmagasság megváltoztatásával csalni fog az órád. Kisebbre nincs sok értelme mert csak fölöslegesen többet forog a motor, a kocsi alacsonyabbra kerül de cserében a kerékjárati ívnél lévő rés is nő. Nagyobbra picit válthatsz esztétikai okokból, így a kerékjárati ívnél lévő rés csökken. Nagyon itt sem érdemes eltérni. Minèl nagyobb a különbség annál észrevehetőbb és annál többet fog csalni az órád.
Méretváltásnál az sem elhanyagolható, hogy a gumi szélessége passzoljon a felnihez, egy 6-6,5" felnire nem tehetsz fel egy 245/... gumit, tehát sok választási lehetőséged nincs.
A 185 alapján én 6"-os felnire tippelek, előbb ennek a lecserélésére szavaznék és csak utána a gumiméret válogatására, hiszen a felni szélességétől függ a felrakható gumiszélesség.
Ha mar úgy is akarsz felnit venni, akkor körülnéznék a 16"-osok közt is, nyárra szépen feldobja az autót.
Ha felnit válogatsz fontosak a következő adatok:
Lyukosztás
Magasság
Szélesség
ET
Agyméret
A szélességre és az ET-re figyelj oda, a kettő együtt adja meg hogy mennyire lóg ki a felni, a sárvédőívtől kifelé nem szerencsés mert könnyen megfognak vele, de ha már másik felnit veszel akkor nagyon elrejteni sem érdemes a kocsi alá, legyen kiállása.
Ha ez meg van, nézegetheted a gumiméretet, gondolkozhatsz hogy milyen széleset vegyél ami jól is néz ki (a picit alulméretezettre szavazok, de még sem az extrém robbantottra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!