Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 185/65R15 Ez szerepel az...

185/65R15 Ez szerepel az autóm gumiin, szeretnék új gumikat és felniket venni, de ez nekem most kb kínai, akkor melyik mit is jelent?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 27. 23:21
 1/7 Osynho ***** válasza:
2016. ápr. 27. 23:23
 2/7 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 28. 00:15
 3/7 A kérdező kommentje:

jó, de akkor most ugyan ekkora gumi kell nekem, vagy más méret is megfelelő?

ha jól számolom, akkkor egy 195/60r15 -ös és ekörött magasságban van 6mm-akkor ez számít? ezt nem értem...

mert, akkor ezzel lassabb lesz az autó nem?

2016. ápr. 28. 00:29
 4/7 anonim ***** válasza:
185mm széles a gumi. A masodik szamaz elsonek a %a. Ergo 185-nek a 60%a. A harmadik R meg a kerekatmero. 195/60 es 205/55 is ala fer.
2016. ápr. 28. 01:11
 5/7 anonim ***** válasza:
És miért nem jó a gyári méret neked? Miért akarsz másmilyet felrakni?
2016. ápr. 28. 07:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem akarok másmilyet, csak most vettem a kocsit, életem első autója, és hát a kereskedésben téli gumikkal adták, én most szeretnék nyári gumikat venni, meg négy felnit, minderre van 100-ezrem, de nem tudom, hogy fogjak neki, meg, hogy most akkor kötelezően 185/65r15 ösöket kell venni, vagy más is megfelel, meg hogy mitől függ ez...
2016. ápr. 28. 07:58
 7/7 Beviz Elek ***** válasza:
45%

Kalkulátorral számold a különbséget és kiderül hogy mit tudsz felrakni.

Ha mindenképp el akarsz térni a gyári gumimérettől, akkor érdemes váltóméretet alkalmazni (kalkulátorral próbálgasd) mert a teljes kerékmagasság megváltoztatásával csalni fog az órád. Kisebbre nincs sok értelme mert csak fölöslegesen többet forog a motor, a kocsi alacsonyabbra kerül de cserében a kerékjárati ívnél lévő rés is nő. Nagyobbra picit válthatsz esztétikai okokból, így a kerékjárati ívnél lévő rés csökken. Nagyon itt sem érdemes eltérni. Minèl nagyobb a különbség annál észrevehetőbb és annál többet fog csalni az órád.

Méretváltásnál az sem elhanyagolható, hogy a gumi szélessége passzoljon a felnihez, egy 6-6,5" felnire nem tehetsz fel egy 245/... gumit, tehát sok választási lehetőséged nincs.

A 185 alapján én 6"-os felnire tippelek, előbb ennek a lecserélésére szavaznék és csak utána a gumiméret válogatására, hiszen a felni szélességétől függ a felrakható gumiszélesség.

Ha mar úgy is akarsz felnit venni, akkor körülnéznék a 16"-osok közt is, nyárra szépen feldobja az autót.

Ha felnit válogatsz fontosak a következő adatok:

Lyukosztás

Magasság

Szélesség

ET

Agyméret

A szélességre és az ET-re figyelj oda, a kettő együtt adja meg hogy mennyire lóg ki a felni, a sárvédőívtől kifelé nem szerencsés mert könnyen megfognak vele, de ha már másik felnit veszel akkor nagyon elrejteni sem érdemes a kocsi alá, legyen kiállása.

Ha ez meg van, nézegetheted a gumiméretet, gondolkozhatsz hogy milyen széleset vegyél ami jól is néz ki (a picit alulméretezettre szavazok, de még sem az extrém robbantottra)

2016. ápr. 28. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!