VW Golf 4, ha eddig 10W-40 olaj volt benne, most mehet bele 5W-30? A boltban azt mondták a VW a emisszió gondok miatt,5-tös számmal mindenki kisebbet kell hogy használjon
Ohh. Sok furcsaságot hallani.
Mehet bele 5w30-as.
A specifikáció stimmeljen, az az elsődleges.
A viszkozitás másodlagos.
10W, utána 5W
Ha 5W volt, akkor 0W utána
3 Szervízt kérdeztem:
1.) 10W-40 folytassam mivel ha vissza kicsit teszek, feloldja a karbont a motorban
2.) 5W-30 ahogy a gyártó előírja, mindegy milyen volt előtte
3.) 5W-40 mert 30 kellett újkorában és már 270000 kilométer után már 5W-40 kell, NE 10W-40 mert a "hidrótőke" vagy mit mondott elkezd miatta kopogni
Ez mekkora baromság már.
Közel 20 éves autód van, tök mindegy az olaj. Eddig 10W-40 volt benne, jó volt, ne szarakodj, tegyél bele továbbra is azt.
Hollandiából hozták be, most írattam át.
Voltam ahol finomítják az olajat vagy mit csinálnak, beszemétkedtem :D
Visszatérhetek az eredeti 5W-30-ra de tényleg a carbon és a szennyeződés le fog jönni, 10W-40 után először 1 évre 5W-40-net tegyek, de akkor sem fogja kibírni a 15000km-et, 8-10000 után totál fekete lesz, jól kitisztítja, és csak ez után ajánlják a 5W-30-at amire rá van írva hogy ECO és emisszió gázok csökkenése.
Hogy ne csináljam azt mint az "öregek" hogy mindig emelek a számot, 10W, 15W, és persze hogy többet eszik a kocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!