Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szélvéfő repedést jelen...

Szélvéfő repedést jelen esetben cseréni kell?

Figyelt kérdés

Van egyy Golf IV autó, aminek első szélvédőjén mindenféle külső belső sérüléstől mentesen, de jobb alsó sarokban repedés látszik, jó 25 cm hosszan Y alakzatban. Gyanítom feszültség miatt.

Ezt szerintetek midnenképp cseréljem? életveszélyes így, be is robbanhat ?

Mennyire veszélyes szerintetek?

2016. ápr. 26. 15:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez egy érdekes kérdés. Hivatalosan a sofőr látóterében nem lehet sem repedés sem kavics felverődés okozta sérülés, mert az alapból bukás a vizsgán.

Egy ekkora repedés már veszélyes! Igen én a helyedben kicseréltetném. Egy új szélvédő 18-20eFt +5-8eFt a munkadíj. Ez nem egy horror összeg.

2016. ápr. 26. 15:58
 2/9 anonim ***** válasza:
A kb egy arasznyinál nagyobb repedésű szélvédőt cserélni kell. A kisebbet lehetne javítani. Ha jól tudom azon kívül hogy veszélyes, elvileg a rendőr is megbüntethet.
2016. ápr. 26. 16:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Berobbanni nem tud, mert ragasztott üveg. Valójában semmi veszélyes nincs benne ha nincs a látómezőben. Ettől függetlenül a rendőr megbüntethet érte és a műszakin is meghúzzák már egy ekkora repedésért.
2016. ápr. 26. 17:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez már cserélni kell, a műszakin nem fog átmenni.

A rendőr elveszi a forgalmit, és mehetsz vizsgáztatni.

2016. ápr. 26. 19:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a legjobb ha egy szélvédősnél megkérdezed. (Pl Carglass.) Ha látják meg tudják mondani, hogy meg tudják-e majdnem nyomtalanul ragasztani, úgy hogy a repedést is alig látod, vagy mindenképp csere.

Ha valóban 20eFt hozzá egy új szélvédő, akkor lehet jobban megéri újra cserélni, mert a javítás sem jön ki sokkal olcsóbban. Az enyémhez, ami nem egy vadi új luxusautó, egy 11 éves Astra, 130.000Ft csak a gyári üveg. (Hővédős, seznzoros.)

2016. ápr. 26. 20:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát uj szélvédőt fog kapni össz szereléssel 30e lesz.

Nem tok mit csinálni.

2016. ápr. 26. 21:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Amikor olvastam hogy 20k egy szélvédő, akkor azt mondtam hogy meghülyült a válaszoló, mert mindig is azt hittem hogy legalább 100k egy szélvédő. 30k szereléssel együtt? Még szép hogy csere. Arról meg nem beszélve hogy ugye a repedés 80%-ban tovább szokott repedni. Berobbanni nem fog mert nincs benne feszültség, de szerintem 30két megér hogy egy szép tiszta üvegen keresztül lásd a teret, és nem egy zavaró repedt üvegen keresztül.
2016. ápr. 26. 21:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Műszakin nem engedik át igy.
2016. ápr. 26. 22:24
 9/9 anonim ***** válasza:

30k-ért szerintem is inkább csere, az a tuti.

Ha semi extra nincs a szélvédőn, se hővisszaverő réteg, se eső/fényszenzor nem csatlakozik rá és elég egy prémium kategóriás Pilkington üveg nem kell rá az autógyár olgója, akkor megúszható ennyiből. Ha már kicsit extrásabb a dolog, akkor aránytalanul drágább a történet.

2016. ápr. 27. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!