Szélvéfő repedést jelen esetben cseréni kell?
Van egyy Golf IV autó, aminek első szélvédőjén mindenféle külső belső sérüléstől mentesen, de jobb alsó sarokban repedés látszik, jó 25 cm hosszan Y alakzatban. Gyanítom feszültség miatt.
Ezt szerintetek midnenképp cseréljem? életveszélyes így, be is robbanhat ?
Mennyire veszélyes szerintetek?
Ez egy érdekes kérdés. Hivatalosan a sofőr látóterében nem lehet sem repedés sem kavics felverődés okozta sérülés, mert az alapból bukás a vizsgán.
Egy ekkora repedés már veszélyes! Igen én a helyedben kicseréltetném. Egy új szélvédő 18-20eFt +5-8eFt a munkadíj. Ez nem egy horror összeg.
Ez már cserélni kell, a műszakin nem fog átmenni.
A rendőr elveszi a forgalmit, és mehetsz vizsgáztatni.
Szerintem a legjobb ha egy szélvédősnél megkérdezed. (Pl Carglass.) Ha látják meg tudják mondani, hogy meg tudják-e majdnem nyomtalanul ragasztani, úgy hogy a repedést is alig látod, vagy mindenképp csere.
Ha valóban 20eFt hozzá egy új szélvédő, akkor lehet jobban megéri újra cserélni, mert a javítás sem jön ki sokkal olcsóbban. Az enyémhez, ami nem egy vadi új luxusautó, egy 11 éves Astra, 130.000Ft csak a gyári üveg. (Hővédős, seznzoros.)
Hát uj szélvédőt fog kapni össz szereléssel 30e lesz.
Nem tok mit csinálni.
30k-ért szerintem is inkább csere, az a tuti.
Ha semi extra nincs a szélvédőn, se hővisszaverő réteg, se eső/fényszenzor nem csatlakozik rá és elég egy prémium kategóriás Pilkington üveg nem kell rá az autógyár olgója, akkor megúszható ennyiből. Ha már kicsit extrásabb a dolog, akkor aránytalanul drágább a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!