Hogyan lehetne megőrizni még 4-5 évig?
Egy autóról van szó.
14 éves vagyok,van két autó a családban.Az egyik egy 7személyes családi nemrég vásárolt mindenes..A másik egy 2000-es évjáratú Peugeot Partner 2.0hdi (de ez mindegy, lényeg hogy kétszemélyes).
Én szinte a Peugeotban nőttem fel,rengeteg emlék minden.
Pont úgy szeretem mint egy családtagot.
No de jött még egy baba és szükség van egy több személyes teherautóra,hogy ne kelljen senkinek a raktérben utaznia.
Apum se szivesen adná el,anyagilag nincs is szükség rá,csak a tárolás miatt.Azért négy-öt év mert megörökölném..
Hol lehetne tárolni?
A garázs drága,nagymama meg úgyis csak a városban járkálna vele kettesben hidegjáratban folyton.4 év alatt meghalna.
Ötletek?
az idő vasfoga nem kímél senkit, semmit. Adjátok el, még kaptok érte valamit, de 5 év múlva már a fenntartási szabályok is mások lesznek, nehezítik a dízel üzembentartását, műszaki vizsgák, stb...szóval csak a baj lesz vele.
egy hétköznapi pözsó sem ér annyit, amennyit az állással avul.
A baj, hogy nem ezt szeretnéd hallani. de akkor is a tény az tény..
persze mondhatnék olyant is, aminek kimondottan örülnél, de semmi értelme..én is voltam 14 éves...tudom milyen..
Szerintem bármilyen autótok lett volna akkor is beleszerettél volna.
4 évig tárolni, kerülgetni.
Hogy legyen egy kétszemélyes autód?
Elfér majd benne az összes barátod?
Nagyon rosszul lennék ha el kellene adni.
Utolsó tudsz egy ilyen ponyvát linkelni?
Köszi a válaszokat!
Nem akarlak fárasztani tikteket de mégis.Zárt garázs+ponyva,teletank stb.-vel meddig állna el?
Hallottam már zsírozásról is bár az egy kicsit túlzásnak tűnik 4 évre
Az autónak kifejezetten árt, ha nincs járatva, kihasználatlanul áll.
Az lehet ugyan megoldás, hogy fedett garázsban tartod, és hetente elmentek vele egy hosszabb útra, mert a dízel motornak 20-30 kilométer nem távolság - de ezt nem fogjátok éveken keresztül megtenni. Ráadásul, ha forgalomban tartjátok, annak költségei is vannak (adó, biztosítás, karbantartás)
A mozgó alkatrészeknek kell a mozgás, kenés, sőt a nem mozgó részeknek is. A tömítések, szimeringek, szilentek is gyorsabban amortizálódnak, ha nincs járatva az autó.
Ponyva alatt tartással szemben vannak fenntartásaim, nem mindegy, hogy néhány hétig áll az autó a ponyva alatt, vagy hónapokig, évekig... a mozgó durva ponyva karcolja a fényezést (szeles idő), de egy puha belsővel ellátott ponyvának is megvan az átka: az alá került nedvességet csapdában tartja, nem tud kiszáradni az autó, a nedvesség hatására rövid idő alatt átrozsdásodik az autód.
Elhiszem, hogy az eladásra szánt autót ilyen ponyvával takarják le, csakhogy azok nem éveket állnak a ponyva alatt, s néhány hetet a szabad ég alatt is kibírna az autó, náluk inkább az a cél, hogy a vevőjelölt ne egy poros, sáros karosszériát lásson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!