A legtöbb apa miért "akad ki" a friss jogsis gyereke miatt? Lent
Nem általánosítok, félreértés ne essék.
Csak sok a visszajelzés arra a környezetemben is, illetve a neten is azzal kapcsolatban, hogy sok apuka hogyan reagál a gyereke első néhány vezetésére.
És ezt én is tapasztaltam, egyszer vezettem úgy, hogy ő volt az utas - azóta sem vagyok hajlandó. Ugyan ez volt a nővérem is, és sok sok ismerősöm is hasonlóan számolt be.
Mikor erről beszélgettünk, mindannyian azt tapasztaltuk, hogy a kioktató, lenéző, üvöltöző viselkedés volt az, amit kaptunk apáinktól, mikr először vezettünk.
De ez vajon miért van?
Persze, egyértelmű, hogy a friss jogsis gyerek egyszerűen NEM TUD úgy vezetni, ahogy az X éves rutinos apuka, de nem értem, miért kell üvöltözve közölni a gyerekkel, hogy szrul vált, vagy hasonlók.
(nekem pl. apukám elkezdett velem üvölteni, amikor beértem a településre, és még éppen 60-al mentem, nem lassultam vissza 50-re. üvöltözött velem, hogy majd jön a 200 ezres csekk, és mi a szrból fogom kifizetni, stb. holott ő gyakran 70-80-la dönget végig a falun.. )
persze, nem hiszem, hogy bárki tudná az okát (vagy mégis?) csak érdekesnek találom, hogy azért van visszajelzés bőven arra, hogy apukákkal nagyon nehéz kibírni az első néhány vezetést.. :D
23/L
Utaskent nagyon-nagyon ijeszto, hogy 100%-ban rabizod az eleted a vezetore. Ha raszall egy legy a kezere es megijed, berantja a kormanyt a kamion / ovodascsoport / szalagkorlat ala, ott mindennek vege. Es neked 0 beleszolasod van.
Aki nem tud uralkodni magan, azon igy jon ki a stressz. Ne vezess vele, menj inkabb sokat egyedul.
30-100ezres csekket pedig azert csak ki lehet fizetni valami tartalekbol, ez nem labtores.
Én nem apa, hanem anya vagyok, de azért szeretnék hozzászólni.
Ha valaki - mintén - rendszeresen vezet, annak nagyon hülye érzés a vezetö melleti ülésröl figyelni az utat, miközben a - még valamennyire bizonytalan - friss jogositványos vezet.
Állandóan az az érzésem, hogy lemegy az útról, ugyanis egy osztással arrébbról látom azt, amit akkor látnék, ha én vezetnék.
Amikor a fiaim elsönek vezettek az új jogosítvánnyal, én voltam mellettük és határozottan halálfélelmem volt, annak ellenére, hogy lényegében nem volt semmi okom rá, kis bizonytalanságon kívül nem csináltak semmit rosszul.
Viszont nekem sikerült magam annyira visszafogni, hogy nem szóltam semmit.
Egy olyan férfi, ako meg van gyözödve arról, hogy ö a "világon a legjobb vezetö" - márpedig a férfia többsége ezen a szinten van, akár okkal, akár ok nélkül -, annak általában kevesebb az önfegyelme, ezenkivül ezt a - képzelt vagy valós - pozicióját is félti.
Többnyire pszichés ok van a háttérben, ami ráadásul sokszor nem is ésszerű megnyilvánulásokban fejez ki a szülő.
Nem tudatosan, de bizony az a probléma, hogy a falkavezéri szerep csorbulásaként éli meg sok szülő, hogy a gyerek egy újabb lépést tett az önállósodás felé, sérült a családi dominancia, helyre kell rakni a renitenskedőt...
Esetedben is mi történt? - tulajdonképpen a semmin háborodott fel a papa, felnagyítva a vétket, és annak a lehetséges következményét.
60-as sebességnél nem küldenek csekket, ha az óra mutat 60-at, az kb 55km/órás sebesség - higgadtan is figyelmeztethetett volna, hogy lassíts, de okot adtál arra, hogy megmutassa, ki az úr a házban :-)
200ezres csekket akkor küldhetnek, ha a sebességtúllépés 65-75 km/ óra között lett volna, tehát minimum 115-el robogsz be a faluba (15-25 km(óra sebességtúllépés "csak" 30 ezer) - nem véletlen volt a túlzás a papa részéről.
El fog majd ez múlni, idő kell, amíg a papánál helyre kerülnek fejben a dolgok, nem tudatosan cselekedett, de nagyon rossz hatással volt a kapcsolatotokra (azóta nem vagy hajlandó vezetni, ha melletted ül)
Kérdező, ezt a kérdéskört megnézve, és sokszor a válaszokat látva, megvan a magyarázat mindenre.
Idegbeteg, okoskodó, kihaénnem típusú emberkék vannak itt, mindenkit lepontoznak ok nélkül, stb...
Gondolom az öreged is ilyen, ráadásul félti a szaros autóját.
Utána valószínű elgondolkodik magán, vajon kér-e bocsánatot?
Gondolom ő se úgy kezdte, hogy tudott mindent, csak ezt már elfelejtette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!