10W40 vagy 5W40 es viszkozitású motorolajat tegyek a régi Suzuki Swiftbe?
Melyik lehet a jobb választás? Mik a különbségek a kettő között? Ti milyet használtok? Max 7000Ft-ig ti milyen olajat ajánlanátok bele?
A kocsi Suzuki Swift 1999-es 1,3 68LE.
10W40 es való bele
Az 5W40 túl híg így egy régebbi kopottabb(még ha minimális is a kopás) motornál nem ad kellő kenést, és csak megeszi a motor az olajat.
10W40 est rakj bele
Gyár is azt írja elő egyébként
A legjobb választás az ENEOS 5W40 . Elég, ha én ajánlom, mások úgysem láttak még ilyen olajat(ami egyébként japán nemzeti olaja)
Majd ha veszed a bátorságot és vásárolsz egy kannával, akkor betöltéskor látni fogod a színén is mennyivel másabb..5W40 lévén telejesen szintetikus, tehát biztonságosabb a kenése, jobban bírja a kiképzést, mint az ásványi(nem véletlenül API SN minősítésű)
Elismerem én csak használtam ezt az olajat, három éve áttértem az ENEOS SAE 0W20 API SM olajra, ami egyégként a japánban gyártott blokkok első feltöltőolaja a Nippon szabvány szerint.
Az árgépben megtalálod a legkedvezőbb boltot, mert elég nagy a szórás.
Szia! Először is nem vagyok a motorolajok szakértője és ha jó ha rossz de őszintén fogalmazok ígérem!
Van két Suzukim. Az egyik 2003 16V a másik 96-os háromajtós 8V-s. 5W30 van mindkettőben. Elsőre mikor megvettem a kocsit kissé zsákbamacska volt a dolog megeszi vagy sem de az olajcserén kívűl kiderül használatkor a motor állapota is. Enyém egyik sem eszi!! Viszont vastagabb olajjal oda tudok ba.zni a motornak de a vékonyabbal nem ! Legfeljebb ha eszi akkor vastagabb felé megyek a köv. utántöltéskor. Az 5W és 10W között a kenőképesség minősége a (én szavaimmal és véleményem szerint!!!) különböző hőmérsékleten . Emlékeim szerint az 5W -25- -30C között is jól ken még de a 10W valahol 0C körül van minőségben. A másik dolog ez 30 és 40szám az olajon. A franc sem tudja mi ez de egy biztos volt Peugeot 406-om ,majd Fiat Panda II. , mindkettő Diesel és 40-es oljat kért. A kamionok és buszok is 40-es valamint a dieselek rendkívűl nagy százaléka a 40-es olajjal műkszik.
A benzinesbe a 30-ast láttam mindig hogy tolják!!!!!
Talán menj be egy kérdésre egy szervízbe!! Segítenek !
A 2003-as Sedanom 0km óta gyári olajjal mai napig Castrol Edge 5W30 és nem eszi ,nem kormol és megbízható!
A 96-os még csak egy éve jött idegenből! Töprengtem én is sokat de azt gondoltam egy rossz választással odaba..hatok a motornak, kompressziónak. Senki véleménye és okossága ez ügyben nem érdekel nekem 14éves saját tapasztalatú a statisztikám! Okos ember meg sok van ! Hozzáértő kevés!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!