Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért félek vezetni idegen...

Miért félek vezetni idegen helyen?

Figyelt kérdés

Fél éve van jogsim 18 éves fiú vagyok.

Ha kimegyek az útra csak arra gondolok, hogy vajon mikor fulladok le, nem merek olyan helyre menni amit nem ismerek. Ma is elmentem pár utcányira fel a "gazdagékhoz" ( így hívjuk a helyet) és 10 óra 10 percbe nagyon pronyósan előredőlve remegve vezettem. Sajna feltűnt másnak is és ez egy kicsit szánalmas.

És egyből nincs az a jól megszokott tájékozottsági képességem.

Ha viszont utas vagyok ez egyáltalán nincs, sőt néha a "humán gps" szerepét töltöm be.

Miért lehet ez? Veletek volt ilyen ?

2016. ápr. 21. 22:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Majd ahogy lesz több rutinod akkor már nem fogsz félni, ez még természetes.
2016. ápr. 21. 22:38
 2/4 anonim ***** válasza:
55%
Mert félsz a hibázástól. Mindenki hibázik nem kell félni.
2016. ápr. 22. 01:07
 3/4 Koaxk Ábel ***** válasza:
63%

Nincs rutinod, nem gáz!

Én vidéki vagyok a jogsim megszerzése után, bár volt saját autóm Budapestre nem mertem bemenni.

Nem tudom te merrefele élsz, de azt javaslom, hogy csak úgy gyakorlásból autózgass lehetőleg olyan környékeken ahol viszonylag minimális a forgalom. Így a többi autós nem stresszel annyira!

Ilyenkor van időd magadra és az autóra figyelni, így idővel eléred azt, hogy az autó kezelésére már nem kell tudatosan figyelned.

Innentől kezdve forgalmasabb és extrémebb forgalmihelyzetekbe is tudsz gyakorolni, amit szintén tanulnia kell egy kezdő sofőrnek!

2016. ápr. 22. 07:23
 4/4 anonim ***** válasza:

15 éve vagyok kamion sofőr, 20 éve vezetek... 2 balesetem volt eddig, mindkettőt az okozta, hogy 1 kézzel fogtam a kormányt és abból éppen kicsúszott, a másikkal meg nem volt időm odakapni.

1* egy biciklist sodortam el, miközben kanyarban előztem, egy opel zafirával, másiknál meg szintén kanyarból ki egy fának...

A kormányt 2 kézzel kell fogni... Ez nem pronyóság, nem véletlenül ez a szabály... Főleg mikor nem vagy magadban biztos...

Amúgy bennem már sajnos rögzült ez, de én városban általában 1 kezezek, de a másik kezem is mindig a kormány alján van, de 90 és a felett 10 óra 10 perc,

Kamionban meg attól függ, mi van mögöttem, van, jogy a napi 15 órámban törekszem a 10 óra 10 percre...

Ha véletlenül is kivasalok valakit 40 tonnással, nem hiszem, hogy a zárt koporsó mellett vígaszt jelent majd a családjának, hogy 2 kézzel fogni a kormányt olyan pronyó..

2016. ápr. 22. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!